Pereiti į pagrindinį turinį

Ministras: elektros jungtį į Švedija turi statyti „Lietuvos energija“

2009-05-27 13:22
Ministras: elektros jungtį į Švedija turi statyti „Lietuvos energija“
Ministras: elektros jungtį į Švedija turi statyti „Lietuvos energija“ / AFP nuotr.

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas trečiadienį kreipėsi į bendrovių „Leo LT“ ir „Lietuvos energija“ vadovus. Ministras prašo, kad „Lietuvos energija“, turėdama pakankamų žmogiškųjų ir finansinių resursų, užtikrintų elektros jungties tarp Švedijos ir Baltijos valstybių projekto įgyvendinimą, nepriklausomai nuo „Leo LT“ veiklos tęstinumo.

Energetiko ministras pabrėžė, kad birželio 17-ąją Briuselyje visų Baltijos jūros šalių vadovai ir Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso ketina pasirašyti memorandumą dėl Baltijos energetikos jungčių plano. Todėl, pasak A.Sekmoko, projektų partneriams turi būti aiškiai įvardytos bendrovės, kurios bus atsakingos ir sugebės įgyvendinti sudėtingus tarptautinius energetinius projektus. Tokius pageidavimus susitikime su Lietuvos energetikos ministru A.Sekmoku praėjusį penktadienį išsakė ir Latvijos ekonomikos ministras Artis Kamparas.

„Lietuvos energija“ yra elektros perdavimo sistemos operatorė, todėl ji yra pajėgi įgyvendinti elektros jungties su Švedija projektą. Bendrovė „InterLinks“ ir toliau atliks šio projekto parengiamuosius darbus.

Elektros jungties iš Švedijos į Lietuvą projektui, įskaitant ir perdavimo tinklų stiprinimą Latvijoje, Europos Sąjunga skirs 175 mln. eurų (604 mln. litų).

Bendra šalių paraiška dėl ES lėšų panaudojimo turi būti pateikta iki liepos 15 dienos.  

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų