Pereiti į pagrindinį turinį

Ministras: perspektyviausios eksporto rinkos – Kinija, JAV ir Japonija

2015-07-17 08:02
BNS inf.
T. Lukšio / BFL nuotr.

Perspektyviausias lietuviškų produktų eksportui rinkas, į kurias dažniausiai krypsta verslo žvilgsniai, ūkio ministras Evaldas Gustas įvardija Kiniją, JAV ir Japoniją - Lietuvos eksportas, pavyzdžiui, į JAV, per praėjusius metus ir šių metų keletą mėnesių, ūgtelėjo maždaug 30 proc., o į kitas trečiąsias šalis, tokias kaip Kinija ar Japonija, eksportas nepadidėjo.

Japonija, pasak ministro, patraukli ne tik perspektyviai mūsų eksporto prekei - maisto produktams - mėsos sertifikavimo procedūros jau pasiekusios galutinę stadiją, tačiau Japonijoje jis įžvelgia didžiules bendradarbiavimo mokslinių tyrimų srityje perspektyvas, rašo "Verslo žinios".

Tradicinė pramonė, ministro nuomone, turi galimybių didinti eksportą į Jungtinius Arabų Emyratus ir Omaną. Tačiau dienraščiui jis pabrėžė - Azijos šalių specifika tokia, kad pirma Lietuva turi tapti jų drauge, o tik tuomet bus galima kalbėti apie verslo perspektyvas. Vis dėlto, ministro nuomone, verslui geriau orientuotis į Omaną - į Jungtinius Arabų Emyratus veržiasi visi, ten konkurencija milžiniška. Omanas nėra toks išlepintas, o šios šalies rinka didelė ir įdomi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų