Pereiti į pagrindinį turinį

Mūšis dėl elektros

2008-12-13 09:00

Kainų komisija kitą savaitę ketina pakeisti jos jau priimtus sprendimus dėl elektros gamybos kainos. Esama tikimybė, kad nebus didinamas ir skirstomųjų tinklų tarifas, tačiau dėl to dar deramasi.

Sprendimai, jei jie bus priimti, leis nuo kitų metų didinti elektros kainą vartotojams mažiau, nei skelbta iki šiol. Ligšioliniais skaičiavimais, elektra vartotojams nuo sausio turėjo brangi 7 centais už 1 kWh.

BNS šaltinių teigimu, vidutinė gamybos kaina gali būti sumažinta nuo jau patvirtintų 15 centų iki 14,3 cento už 1 kWh, tačiau tai dar negalutinis skaičius.

"Patvirtinus mažesnę gamybos kainą, atitinkamai mažėtų ir "Lietuvos energijos" perdavimo tarifo viršutinės ribos, o dėl skirstomųjų tinklų – ar leisti padidėjusias jų išlaidas perkelti į nuostolius – dar deramasi", – BNS sakė šaltinis, nenorėjęs viešinti savo pavardės.

Bendrovės "Leo LT", valdančios perdavimo ir skirstymo tinklų valdytojas "Lietuvos energiją", VST ir Rytų skirstomuosius tinklus, vadovas Gintautas Mažeika nenorėjo nieko komentuoti, motyvuodamas tuo, kad šiuo metu dar deramasi ir atliekami įvairūs skaičiavimai.

"Mes taip pat suinteresuoti, kad kainos būtų kuo mažesnės, bet jos turi būti protingos. Negalima perlenkti lazdos nė į vieną pusę. Tačiau suprasdami vis blogėjančią ekonominę padėtį ieškome galimybių mažinti sąnaudas. Jei mažėtų gamybos kaina, atsirastų galimybė ir mums mažiau didinti paslaugų kainą", – sakė G.Mažeika.

Komisija paskelbė, kad gruodžio 18 d. posėdyje bus iš dalies keičiami spalio 24 ir 31 d. nutarimai dėl viešuosius interesus atitinkančių paslaugų kainos ir elektros, kurią būtina supirkti teikiant šias paslaugas, kainų, taip pat bus peržiūrėti sprendimai dėl "Lietuvos energijos" paslaugų kainų viršutinių ribų ir visuomeninių elektros kainų viršutinių ribų.

Jei komisija sprendimą dėl gamybos kainos priimtų kitą savaitę, tikėtina, kad galutinius tarifus vartotojams ji galėtų tvirtinti dar po savaitės – tikriausiai iki Kalėdų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų