Naujos galimybės Lietuvai: Taivano rinka atverta lietuviškiems grūdams

  • Teksto dydis:

Lietuvos žemdirbiams į Taivaną leista eksportuoti vartojimui skirtus lietuviškus paprastuosius kviečius bei miežius, sėjamąsias avižas ir žirnius, pranešė Žemės ūkio ministerija (ŽŪM).

Pasak žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko, tai nuoseklaus abiejų šalių atsakingų institucijų bendradarbiavimo rezultatas, suteiksiantis Lietuvai naujų galimybių.

„Lietuviškus kviečius, avižas, žirnius ir miežius, skirtus vartoti, bet ne sėti, nuo šiol galės įvertinti ir tolimojo Taivano gyventojai. Džiugu, kad kokybiška mūsų žemės ūkio produkcija vertinama visame pasaulyje“, – teigia žemės ūkio ministras.

Norintys eksportuoti šiuos grūdus į Taivaną privalės turėti fitosanitarinį eksporto sertifikatą, kuriame turės būti nurodytas eksportuojamų grūdų mokslinis pavadinimas (taip pat ir lotyniškas genties ir rūšies pavadinimas), produkcijos kiekis bei kilmės šalis.

Taivano pasienio kontrolės punkte lietuviškų grūdų kroviniui bus atliekamas fitosanitarinis patikrinimas, dėl kurio, dar prieš kroviniui atvykstant į Taivaną, importuotojas arba jo agentas privalo kreiptis į Taivano Gyvūnų ir augalų sveikatos inspekcijos ir karantino biurą, priklausantį Žemės ūkio tarybai (BAPHIQ). Eksportuojamas krovinys turi būti fumiguojamas (grūdai apdorojami specialiomis augalų apsaugos priemonėmis, kad nebūtų kenkėjų).

Norint atverti rinką lietuviškos kilmės kvietrugiams, sėjamiesiems rugiams, sėjamiesiems rapsams bei pupoms, BAPHIQ turi būti pateikti papildomi duomenys kenkėjų rizikos analizei atlikti. Po tokio vertinimo gavus leidimą, produkciją būtų galima eksportuoti į Taivaną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cianidas

Cianidas portretas
Geras trumpapimpio biznis,gavo centą,prarado milijonus.Nieko,atsiims išsunkdami paprastus Lietuvos gyventojus.Bet padai jankiams palaižyti.

a k l i konservatoriai NEGEBA įvertina TAIVANIO rinkos,

a k l i  konservatoriai  NEGEBA įvertina TAIVANIO rinkos, portretas
juk TAIVANIS yra KINIJOS dalis , tad Lietuva bus i š b r a u k t a iš muitinės sistemų
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių