Nuo kovo mėnesio mažėja įkainiai už NT nuosavybės registravimą paveldėjus ar gavus dovanų

  • Teksto dydis:

Įgyvendinant Vyriausybės nutarimą, nuo kovo 1 dienos mažėja nekilnojamojo turto (NT) nuosavybės teisių registravimo įkainiai fiziniams asmenims, kai nuosavybės teisės registruojamos į paveldėtus ar pagal dovanojimo sutartį įgytus nekilnojamuosius daiktus, praneša Registrų centras.

Nuo šiol paveldėjimo ar dovanojimo atvejais už registrų duomenų patikslinimą, nuosavybės teisių registravimą ir susijusių juridinių faktų registravimą Registrų centre bus taikomas vienas įkainis nepriklausomai nuo viename nekilnojamojo turto registro įraše esančių daiktų skaičiaus ir paveldėtojų ar dovanojimo atvejų turtą įgijusių asmenų skaičiaus.

Praėjusių metų spalį įsigaliojo Vyriausybės sprendimu patvirtinta nauja Registrų centro paslaugų kainodara, grindžiama realiomis, nepriklausomų ekspertų apskaičiuotomis sąnaudomis, patiriamomis teikiant vieną ar kitą paslaugą.

Registrų centras primena, kad nuo praėjusių metų spalio galioja atnaujinta Registrų centro paslaugų kainodara, kurios pakeitimui pagrindą davė Vyriausybės 2018 metų nutarimas dėl atlyginimo dydžių apskaičiavimo, pagal kurį visos valstybės institucijos savo paslaugų įkainius turėtų peržiūrėti ir atnaujinti pagal šioms paslaugoms faktiškai patiriamas sąnaudas.

Dėl šios priežasties populiariausių paslaugų įkainiai sumažėjo ir atpigo. Atpigusių elektroniniu būdu teikiamų paslaugų apimtys sudaro apie 80 proc. visų Registrų centro teikiamų administracinių ir viešųjų paslaugų. Dalies paslaugų įkainiai padidėjo.

Naujoji Registrų centro kainodara apima visas administracines ir viešąsias paslaugas, kurių yra beveik 300, iš jų apie 180 teikiamos ir elektroniniu būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ta kur vyna

Ta kur vyna portretas
vardu registru centras reika išnešiot pakibinimat ka nė žemklo neliktu. Tur būt prie savivaldybės toki skyriai ko pilnai užtektu. Prie ruso jokios spravkės nebuvo mokamos o dabar plėšia atsipūte kiek gali ir iš ko gali. Už kiekviena pirstelėjimą. Ar dar iki daba nebaišku kad čia kažkadais iteisintas musu gyventoju reketas?Iš banditu schemas pasėmė..

Pagarba " valstiečiams "

Pagarba " valstiečiams "  portretas
tik jų valdymo metu žmonės atsigavo , buvo dirbama žmonių , o ne " stambiųjų " naudai . Spalio mėn buvusi " valstiečių " vyriausybė patvirtino REALIĄ Registrų centro kainodarą .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių