Paryžiuje tartasi dėl naujų lietuviškų maisto produktų eksporto galimybių

  • Teksto dydis:

Gegužės 26–31 d. Paryžiuje vyksta Pasaulio gyvūnų sveikatos organizacijos (OIE) 87 generalinė sesija. Kasmetinio renginio metu daugelio pasaulio valstybių vyriausieji veterinarijos pareigūnai tariasi ir diskutuoja gyvūnų gerovės ir sveikatos, užkrečiamųjų ligų, maisto saugos ir kitais globaliai aktualiais klausimais. Lietuvai generalinėje sesijoje atstovauja Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistų delegacija, vadovaujama direktoriaus Dariaus Remeikos.

„Šio renginio metu labai svarbi yra galimybė susitikti ir betarpiškai bendrauti su įvairių pasaulio šalių kompetentingų institucijų atstovais, vyriausiaisiais veterinarijos pareigūnais. Mums svarbu su įvairių šalių delegacijomis aptarti lietuviškų maisto produktų ir gyvūnų eksporto klausimus. Vakar apie tai kalbėjomės su Japonijos kompetentingos institucijos vadovu. Tikiuosi, artimiausiu metu sulauksime Japonijos ekspertų vizito Lietuvoje. Glaudesnio bendradarbiavimo galimybes aptarėme su Kazachstano delegacijos atstovais. Taip pat planuojame susitikti su Pietų Korėjos, Ukrainos, Moldovos kompetentingų institucijų atstovais“, – sakė D. Remeika.

Susitikime su Japonijos vyriausiuoju veterinarijos pareigūnu Norio Kumagai pabrėžtas itin sėkmingas abiejų šalių bendradarbiavimas. Prieš kelerius metus VMVT ir Japonijos kompetentingos institucijos specialistų pastangomis, sėkmingai suderinus veterinarijos reikalavimus lietuviškos paukštienos ir jautienos eksportui, lietuviškos paukštienos eksporto į Japoniją apimtys nuolat ir ženkliai didėja. Susitikimo metu abiejų delegacijų vadovai aptarė ir lietuviškos jautienos eksporto klausimus, galimybes Lietuvos skerdyklose atskirti kiaulienos ir jautienos gamybos srautus. Japonijos specialistų delegacija pakviesta atvykti į Lietuvą ir susipažinti su vykdoma afrikinio kiaulių maro (AKM) kontrole, prevencijos priemonėmis, AKM kompetencijų centru.

Su Kazachstano kompetentingos institucijos atstovais sutarta supaprastinti galvijų eksporto į šią šalį sąlygas dėl Šmalenbergo ligos tyrimų. Kazachstano atstovus domino Lietuvos patirtis laboratorinių tyrimų ir eksporto sertifikavimo srityje, todėl jie pakviesti atvykti į Lietuvą mokomųjų vizitų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių