Pereiti į pagrindinį turinį

Paskutinė minutė: ką daryti tik dabar sumaniusiam išvykti į Europos čempionatą?

2013-09-14 06:59
Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr.

Europos krepšinio čempionato Slovėnijoje spektaklis artėja prie kulminacijos. Jau sekmadienį baigsis antrasis turnyro etapas, po kurio startuos išgyvenimo lenktynės – atkrintamieji mačai. Ypatingą intrigą keliančios dvikovos masina ir Lietuvos krepšinio sirgalius.

Vieni jų batalijas iš Liublianos stebi televizijos ekrane, kiti Slovėnijos arenose. Dar nemenkas lietuvių būrys įdėmiai seka mūsų rinktinės pasirodymus ir, sulaukę pirmųjų skambesnių mūsiškių pergalių, ėmė krautis lagaminus. Pasidomėjome, ką daryti sirgaliui, tik pastarosiomis dienomis nusprendusiam apsilankyti Europos pirmenybėse.

Apsisprendė prieš keletą dienų

Mūsų kalbintas Egidijus, kaip ir šimtai kitų krepšinio aistruolių, apie Lietuvos krepšininkų pasiekimus žino ne iš nuogirdų. Jis yra dažnas šalies sporto arenų svečias, retai praleidžia ir svarbiausių krepšinio varžybų televizijos transliacijas. Su nerimu stebėjęs permainingus Jono Kazlausko kariaunos pasirodymus pirmajame čempionato etape Jesenicėse, vyras nutarė: laikas padėti savo ekipai ne žodžiais, o darbais.

"Su bičiulių kompanija iš anksto neplanavome keliauti į Slovėniją, bet kai rinktinės reikalai pasisuko ne į gerąją pusę, supratome, kad laukti nebėra ko. Tiesa, per tas keletą dienų, kai jau apsisprendėme vykti, mūsų rinktinė vos neiškrito iš čempionato, o paskui atvirkščiai – pribloškė įspūdinga pergale prieš Europos vicečempionus prancūzus", – šypsojosi Egidijus.

Iš pradžių vyrai nutarė kelionės planus susidėlioti patys. Jie nusprendė vykti automobiliu. Jų nusibrėžtas maršrutas driekėsi per keturias užsienio valstybes: Lenkiją, Čekiją, Austriją ir Slovėniją. Apie 1,5 tūkst. km ilgio atkarpą vyrai suplanavo įveikti per pusantros paros.

"Pamanėme, kad taupumo sumetimais nakvynės nestosime. Kol vienas vairuoja, kiti gali nusnūsti – taip keisdamiesi Liublianą pasieksime be vargo", – tikėjosi kaunietis.

Jų skaičiavimu, važiuojant dujomis varomu automobiliu, sąnaudos degalams, skaičiuojant į abi puses, nesiektų nė tūkstančio litų.

Būsto paieška užtruko

Vyrams prieš kelionę reikėjo išspręsti ir būsto bei bilietų į varžybas klausimus. Žinodami, kad, vykstant dideliems renginiams, viešbučių kainos gerokai išauga, jie ėmė dairytis apartamentų privačiame sektoriuje.

Tiesa, susizgribus paskutinę minutę, pasirinkimas buvo itin ribotas. Net populiariausios tarptautinės būsto nuomos svetainės galėjo pasiūlyti vos po keletą variantų, atitinkančių lietuvių lūkesčius. Jie tikėjosi rasti dviejų kambarių butą už padorią kainą – ne daugiau kaip 60 eurų už parą. Kompanija neslėpė ketinanti atsipalaiduoti ir nedegė noru automobiliu blaškytis po menkai pažįstamos Liublianos gatves. Tad buto dairėsi dviejų kilometrų spinduliu nuo arenos, kad po rungtynių be vargo galėtų pasiekti namus pėsčiomis.

Po kelias dienas trukusių paieškų butas buvo rastas. Tačiau, lyg tyčia, tuo metu Egidijaus draugai vienas po kito ėmė keisti planus. Vieni atsisakė vykti dėl užgriuvusių darbų, kiti – dėl šeiminių aplinkybių.

"Galiausiai likome dviese. Bet optimizmo neprarandame. Dabar ieškome bilietų į varžybas, nes vienu ar kitu būdu vis tiek Slovėniją pasieksime", – ryžtu vykti į Slovėniją tebedegė pašnekovas.

Bilietus lietuviai rinkosi oficialaus platintojo eventim.si svetainėje.

"Į visas varžybas, išskyrus finalą, jų dar galima įsigyti. Tiesa, kainos nėra labai žemos, bet nėra ko norėti – prasideda įdomiausios kovos, tad ir mokėti yra už ką", – pastebėjo Egidijus.

Į pirmą etapą Jesenicėse bilietai kainavo nuo 15 iki 35 eurų. Į rytoj pasibaigsiantį antrą – nuo 17 iki 55 eurų. Norint pamatyti atkrintamąsias varžybas jau teks sumokėti nuo 19 iki 75 eurų. Labiausiai – nuo 25 iki 120 eurų piniginę patuštins pusfinalio žiūrovai, o bilietų į finalą, nei pigiausių – 30 eurų, nei brangiausių – 150 eurų, prekyboje nebėra.

Tiesa, kauniečiai nenuleidžia rankų. Jei Lietuvos rinktinė stos į lemiamą mūšį dėl aukso, jie nepagailės ir kelių šimtų litų už bilietą.

Siūlo kelionę autobusu

"Į finalą patekti dar tikrai įmanoma. Stengsimės padėti visiems aistruoliams, nes turime rezervavę bilietų į svarbiausias varžybas", – ramino kelionių agentūros "Vilturas" atstovė Natalija Duknauskienė.

Ši agentūra sirgalius į sporto renginius gabena ne vienus metus.

"Pati su sirgaliais lankiausi pirmojo etapo Jesenicėse varžybose. Galiu patikinti, kad vykti į Slovėniją tikrai verta. Net ir tie, kuriems krepšinis nėra svarbiausia, rado ką veikti. Spėjome ir varžybose apsilankyti, ir pasižvalgyti po vaizdingas apylinkes, ir ežere išsimaudėme", – pasakojo N.Duknauskienė.

"Vilturo" darbuotojos žodžiais, į pirmą etapą įmonė padėjo nukeliauti maždaug šimtui sirgalių. Iš viso Slovėnijoje mūsiškių serga daugiau nei pusė tūkstančio. Spalvinga ir originaliai pasipuošusi Lietuvos rinktinės gerbėjų minia atkreipė ne vieno užsienio žurnalisto dėmesį.

"Tikimės, kad artėjant lemiamiems etapams lietuvių Slovėnijos arenose daugės. Svarbiausia, kad tik mūsų krepšininkams sektųsi", – sakė ji.
Į kitą savaitę prasidedančias atkrintamąsias varžybas "Vilturas" rengia kelionę autobusu, kuri, įskaitant gyvenimo išlaidas, turėtų kainuoti apie keletą tūkstančių litų.

Rengs specialų skrydį

Kelionių agentūra "Saitas" taip pat pasirengusi padėti Lietuvos krepšinio gerbėjams. Ji jau artimiausią trečiadienį ketina surengti užsakomąjį skrydį į Liublianą. Šis reisas labiausiai turėtų tikti laiką taupantiems ir komfortą vertinantiems aistruoliams. Užuot aukoję keletą dienų brangaus laiko kelionei automobiliu ar autobusu, jie vos per pusantros valandos gali pasiekti galutinį maršruto tašką. Tiesa, malonumas nėra labai pigus – skrydžio kaina asmeniui – beveik 4 tūkst. litų į abi puses.

"Skrydis įvyks tik tuo atveju, jei susidarys pakankama grupė (bent 30 žmonių – aut. past.). Pirmadienį jau turėtume žinoti tiksliai. Žinoma, daugiausia priklausys nuo rinktinės rezultatų", – aiškino agentūros direktorė Lina Rukaitytė.

Anot jos, kelionė tiesiai į atkrintamąsias varžybas turi savų privalumų. Užimtas žmogus vargu ar galėtų krepšinio batalijoms skirti tris savaites. O šiuo atveju jis per 5 dienas pamatys visą Europos krepšinio spektrą, tiksliau – geriausią jo dalį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų