Pereiti į pagrindinį turinį

Pemjeras: „Sodros“ lubos padės pritraukti užsienio investuotojų

2016-05-17 06:09
BNS inf.

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad socialdemokratų ir kai kurių kitų politikų siūlomos „Sodros“ įmokų lubos padės į Lietuvą pritraukti daugiau užsienio investuotojų, kurie galėtų sukurti daugiau aukštos kvalifikacijos darbo vietų.

A. Ufarto / BNS nuotr.

„Manau, kad „Sodros“ lubų įvedimas būtų pirmas žingsnis, siekiant į Lietuvą pritraukti investuotojus, kurie kurtų aukštos kvalifikacijos darbo vietas. (...) Manome, kad Lietuva pasirodytų pasauliui kaip aukštos kvalifikacijos darbui patraukli šalis ir tokiu atveju galėtume tikėtis, kad investuotojas sukurs daugiau geresnės kokybės darbo vietų, ir manome, kad tai skatins ir mažėti nedarbą“, - antradienį interviu LRT radijui sakė premjeras.

Anot jo, „Sodros“ lubos būtų sisteminis sprendimas.

„Manau, kad tai leistų užtikrinti pensijų įstatymo ir socialinio draudimo įstatymo derėjimą, motyvuotų dirbti legaliai ir mokėti socialinio draudimo įmokas, o nuo jų dydžio priklausys, kokios pensijos gali tikėtis žmogus, sulaukęs senatvės pensinio amžiaus. Manau, kad darbo jėgos apmokestinimas mažėtų“, - kalbėjo A.Butkevičius.

Praėjusią savaitę premjeras su Seimo frakcijų vadovais nutarė įvesti „Sodros“ įmokų lubas, tačiau pradžioje jas siūloma taikyti darbuotojams, uždirbantiems 10 vidutinių darbo užmokesčių (VDU) dydžio atlyginimą. Vėliau ši riba būtų mažinama iki 5 VDU.

Jei „Sodros“ lubos būtų pradėtos taikyti jau dabar, jos būtų 7569 eurai. Tokį ir didesnį atlyginimą šiemet gauna daugiau nei 3 tūkst. žmonių.

Skaičiuojama, kad tokiu atveju „Sodra“ negautų apie 40 mln. eurų. Šiuo metu „Sodros“ įmokų dydis nėra apribotas, ribojamos tik „Sodros“ išmokos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų