Prancūzija pristatys naują kosmoso gynybos strategiją

  • Teksto dydis:

Prancūzija ketvirtadienį išdėstys naują gynybos kosmose strategiją, prezidentui Emmanueliui Macronui (Emanueliui Makronui) paskelbus apie kuriamą prancūzų kosmoso pajėgų vadovybę, kuri spręs kylančias grėsmes šalies interesams orbitoje.

Gynybos ministrė Florence Parly (Florans Parli) daugiau šios strategijos detalių turi pateikti kalboje, kurią pasakys Liono-Mon Verdeno oro pajėgų bazėje.

„Kalbame apie atgrasymą ir apsisaugojimą nuo potencialių priešininkų agresijos“, – anksčiau šį mėnesį Prancūzijos parlamentui sakė F. Parly.

 

Ministrė pabrėžė, kad Prancūzija pagal naująją strategiją neplanuoja nukreipti ginklų į Žemę – veikiau siekia apsaugoti tokius objektus kaip palydovai.

Scanpix nuotr.

Apie naująją strategiją pranešama Kinijai, Rusijai ir JAV varžantis dėl didesnių strateginių pozicijų kosmose.

Pradinė E. Macrono deklaracija, paskelbta Prancūzijoje liepos 14-ąją švenčiamos Bastilijos paėmimo dienos karinio parado išvakarėse, atkartojo JAV iniciatyvą, kurią remia prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

E. Macronas paskelbė, kad rugsėjo mėnesį bus sukurtas nacionalinis karinių kosminių pajėgų štabas, galiausiai tapsiantis prancūzų oro pajėgų dalimi. Tai daroma siekiant „užtikrinti mūsų pajėgumų kosmose plėtrą ir stiprinimą“, tuomet sakė prezidentas.

Pasak prezidento, kariuomenės dėmesys kosmosui yra „tikras nacionalinio saugumo klausimas“.

Scanpix nuotr.

„Išplėsime savo žinias apie situaciją kosmose, geriau apsaugosime savo palydovus, taip pat ir aktyviu būdu“, – sakė jis.

Stebėtojai pastebi vis didesnę karinę veiklą orbitoje aplink Žemę, įskaitant žvalgybą, vietos nustatymą, signalų trikdymą, komunikaciją ir kibernetines atakas.

Prancūzijos 2019-2025 metų karinių išlaidų plane gynybai kosmose numatyta 3,6 mlrd. eurų. Tarp jų yra pinigai Prancūzijos stebėjimo palydovo CSO ir ryšių palydovo „Syracuse“ atnaujinimui, trijų elektromagnetinio stebėjimo palydovų CERES paleidimui ir erdvės stebėjimo sistemos GRAVES modernizavimui.

Nurodžius D. Trumpui, kuris kosmosą paskelbė „kariavimo teritorija“, Pentagonas parengė planus naujoms kosmoso pajėgoms, tačiau šį projektą dar turi patvirtinti JAV Kongresas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visais

visais portretas
varpais skambinam klimatas silteja potvyniai drebeimai tornadai ir kt o kad patys ta zeme prievartaujam tai dzin tai ir atomas pramone transportas misku naikinimas ir.... RAKETOS kurios ir turi pagr. vaidmeni klimato kaitai ir kad tai darytu protingai bet isprotejo visos imperijos lenktynese uz pasaulio pabaiga svarbu kas 1 kuri aplenks ir ar tai ne idijotiskas fanatizmas r savotiska kosmoreligija kuri ir veda zmonija i prazuti nekalbant apie karus kurie visai nesiderina su sveiku protu.....

...

... portretas
Kažkada Rusija pirmojo paleido kosminę stotį "MIR" į kosmosą, dabar BŪTINA kosminė stotis 'MIR-2' Mėnulyje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių