Priežastys, kodėl verta įsirengti saulės baterijas namuose

  • Teksto dydis:

Rinkdamiesi įvairius prietaisus turėjote pastebėti, kad vis daugiau jų naudoja saulės baterijas – ši atsinaujinanti energija vis dažniau yra pasitelkiama buitinėms reikmėms. Be to, tokios baterijos gali būti vienos iš saulės elektrinės dalių – apie tokius statinius taip yra susimąstoma vis dažniau. Nepriklausomai nuo to, kokiems tikslams nuspręsite pasitelkti saulės energiją, turėsite galimybę mėgautis tais pačiais privalumais, apie kuriuos šį kartą ir pakalbėsime.

Mažesnės išlaidos

Pasitelkus saulės energiją vietoj elektros, pavyksta nemažai sutaupyti, kadangi toks energijos šaltinis yra nemokamas. Tai pasakytina tiek apie įvairius prietaisus, tiek ir apie saulės elektrines – kai kurios iš pastarųjų netgi gali kaupti energijos perteklių, tokiu būdu užtikrindamos energetinę nepriklausomybę. Kitaip tariant, per dieną sukauptą saulės energiją bus galima pritaikyti ir nakties metu ar įvykus avarinei situacijai. Žinoma, šiek tiek išlaidų pareikalaus pirminiai pajungimo darbai, tačiau jos netruks atsipirkti.

Saulės baterijomis aprūpinti prietaisai dažniausiai nekainuoja daugiau nei įprastus elementus ar elektrą naudojantys modeliai, tačiau šiuo atveju taip pat pavyks sutaupyti. Tiesa, daugelis buitinės technikos ir elektronikos gamintojų ieško būdų, kaip sumažinti elektros energijos sąnaudas – pavyzdžiui, el. parduotuvėje Pigu.lt įmontuojami šaldytuvai gali pasiūlyti įvairių funkcijų ir naudingų technologijų. Tačiau jiems praktiškai neįmanoma konkuruoti su energija, kuri visiškai nieko nekainuoja.

Nedaroma žala aplinkai

Tai – dar vienas labai akivaizdus privalumas, su kuriuo elektros energija negali konkuruoti. Priešingai nei jai, saulės energijai nereikia iškastinio kuro. Šis šaltinis yra atsinaujinantis, švarus ir grynas, taigi jis visiškai neprisideda prie aplinkos niokojimo – naudodami tokią ekologišką energiją, iš tiesų prisidedate prie jos išsaugojimo.

Tiesa, neretai kyla klausimų, ar įmanoma prikaupti pakankamai saulės energijos: šis aspektas priklausys nuo vietovės ir atmosferos sąlygų, tačiau kartais resursais pavyksta apsirūpinti net ir apsiniaukusiomis dienomis. Grįžtant prie ekologiškumo, reikėtų paminėti, kad dažniausiai saulės energiją naudojantys įrenginiai taip pat yra gaminami taip, jog kuo mažiau terštų aplinką – jiems naudojamos saugios, lengvai perdirbamos medžiagos.

Gausus pasirinkimas

Saulės baterijos yra pasitelkiamos patiems įvairiausiems tikslams – tokia energija praktiškai visais atvejais gali tapti elektros energijos alternatyva. Ji gali būti paverčiama ir šilumine energija ar naudojama vandens distiliavimui. Taip pat galima rinktis dažnai namų aplinkoje sutinkamus prietaisus, kurie yra aprūpinti saulės baterijomis. Šviestuvai, gyvūnų atbaidymo priemonės, turizmo prekės – tai tik keletas tokių variantų. Kadangi tokia energija sparčiai populiarėja, ateityje galime tikėtis ir dar įdomesnių jos pritaikymo būdų.

Paprastas naudojimas

Saulės baterijomis aprūpintų prietaisų naudojimas visiškai nesiskiria nuo standartinių – skirtumas tik tas, kad nereikės jų įjungti į elektros lizdą ar nuolat pakeisti elementų. O jeigu nuspręsite įsirengti saulės sistemą, tereikės pasirūpinti, kad ji būtų pakankamai švari ir keletą kartų per metus atlikti valymo darbus. Tad pritaikyti saulės energiją savo namams galima be jokio specialaus pasiruošimo ar specifinių žinių.

Ilga tarnavimo trukmė

Šis privalumas priskiriamas saulės sistemoms, kurios neturi judančių dalių. Tokia konstrukcija ne tik užtikrina tylesnį darbą, bet ir pristabdo dėvėjimosi procesus – dėl to šie elementai keičiami pakankamai retai. Dažniausiai gali tekti pakeisti sunkiausią darbą atliekančius inverterius, tačiau ir jie patikimai turėtų tarnauti apie 5 ar netgi 10 metų.

Susipažinus su visais šiais privalumais, nebeturėtų kilti abejonių apie saulės baterijų teikiamą naudą. Kad ir kur jas nuspręstumėte pritaikyti, turėsite galimybę sumažinti elektrai skiriamas išlaidas ir tuo pačiu prisidėsite prie aplinkos tausojimo.


Šiame straipsnyje: pigu.ltsaulės baterijaenergija

NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
galvojau saules baterija reikia statyti ant namo, o cia pasirodo statyti reikia namose

tik

tik portretas
veta ne pirkejams o siulytojams kaip dar nesupratot skardziai lojantys skurdzius ir apiplesia skardziai skardus kgb socvasalai ???===

Anonimas

Anonimas portretas
Neee. Rase mokslininkas eKKspertas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių