R. Dargis: nukentėjusiems dėl krizės parama galėtų būti pervedama tiesiai į sąskaitas

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis sako, kad valstybės parama dėl krizės nukentėjusiems žmonėms galėtų būti pervedama tiesiai į sąskaitas.

„Aš palaikyčiau sprendimą pervesti betarpiškai į sąskaitą, kad būtų palaikomos žmonių galimybės atsiskaityti už vaikų mokslus, komunalinius patarnavimus, nusipirkti maisto ir taip toliau“, – „Žinių radijui“ pirmadienį sakė R. Dargis.

Pasak jo, šioje situacijoje sprendimai turėtų būti priiminėjami greičiau.

„Mano siūloma versija, kad, jei žmogus mokėjo mokesčius visus 2019 metus, turėjo darbą, (reikia. – ELTA) visiems, kurie dabar dėl krizės neteko pajamų, į sąskaitą mokėti 700 eurų. Aišku, jeigu jo atlyginimas buvo 620 ar 630 eurų, tai nereikėtų viršyti šitos sumos, bet iš esmės tie, kurie mokėjo mokesčius, turėjo darbo vietą pagal sutartį, turėtų gauti paramą iš valstybės tiesiai į sąskaitą“, – sakė jis.

„Ne visos (verslo. – ELTA) šakos yra uždarytos, bet palaikyti tuos, kurie sunkiausioje situacijoje šiandien yra, man atrodo būtina. Kaip ir verslą, kuris yra sunkiausioje situacijoje, padėti jam 2–3 mėnesius, palaikyti jų įsipareigojimus, ir tokiu būdu turėsime ką atkurti, kai krizė baigsis“, – pridūrė R. Dargis.

Paslaugų sektorius krizės gali neatlaikyti

Pasak R. Dargio, sudėtingiausia dabartinę krizę bus atlaikyti paslaugų sektoriui.

„Turbūt vis tiek reikia kalbėti apie paslaugų ir prekybos verslus, nes (…) gamybos įmonės veikia. (…) Be abejonės, jei pavyks stabilizuoti viruso kilimo kreivę. (…) Nenoriu tikėti, kad dabar viskas greitai atsitiks iki Velykų, bet, išeinant iš karantino, po truputį, su tam tikru modeliu, manau, kad ir parduotuvės galėtų veikti, karantino pabaigoje galėtų pradėti veikti ir restoranai su aiškiai apibrėžta galimybių zona“, – „Žinių radijo“ laidoje „Verslo pozicija“ sakė jis.

„Natūralu, kad šitie dalykai turės pradėti veikti, nes žmonės, užrakinti karantine, išbūti ilgai negalės. Su viešbučiais bus sudėtingiau, nes ten reikia atkurti srautus keliautojų“, – pridūrė R. Dargis.

Jo teigimu, sunkiausiai krizę turėtų atlaikyti paslaugų sektorius.

„Paslaugų sektorius (gali neatlaikyti šios krizės. – ELTA). Man baisiausia, kad jie visiškai uždaryti, neturi jokių pajamų (…), dabar jų ateitis labai miglota“, – teigė Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas.

Penktadienį Ekonomikos ir inovacijų ministerija pranešė, kad sunkumų dėl koronaviruso patiriantys smulkiojo ir vidutinio verslo atstovai gali teikti paraiškas „Invegai” dėl atidėtų paskolų ar finansinės nuomos mokėjimų palūkanų kompensavimo. Finansų įstaigai atidėjus paskolos ar finansinės nuomos mokėjimą, įmonėms bus kompensuota 100 proc. palūkanų, kurias reikėtų mokėti atidėjimo laikotarpiu.

Nuo balandžio 5 dienos į Užimtumo tarnybą dėl 257 eurų siekiančios fiksuotos išmokos gali kreiptis dirbantieji savarankiškai ir dėl karantino negalintys vykdyti savo veiklos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JUSTINA

JUSTINA portretas
KĄ ŠŪDA MALA!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių