Rekomenduoja netaikyti delspinigių už lengvatinius kreditus daugiabučiams atnaujinti

Vyriausybė pritarė siūlymui sudaryti galimybes statybos rangos darbus pirkti kartu su techninio projekto parengimo paslaugomis pastatams, kurių naudingasis plotas yra iki 1500 kv.m.

Taip pat nutarta reglamentuoti alternatyvių paslaugų ir darbų pirkimų atvejus ir sąlygas, kai šių paslaugų ir darbų įsigyti per CPO LT administruojamas elektronines pirkimų sistemas nepavyksta, nėra galimybės ar pirkimus vykdantis asmuo tai gali padaryti efektyvesniais būdais, racionaliau naudodamas tam skirtas lėšas.

Atsisakoma, kad Būsto energijos taupymo agentūros (BETA) ar savivaldybės institucijos paskirti atsakingi atstovai privalo vizuoti atliktų statybos rangos darbų priėmimo ir perdavimo aktą. Aplinkos ministerija pažymi, kad pakeitimas neturėtų mažinti vykdomų darbų priežiūros, nes pagal taisyklių nuostatas už lengvatinio kredito naudojimo pagal paskirtį kontrolę vykdo lengvatinį kreditą suteikusi finansų įstaiga, atliktų darbų aktai periodiškai bus teikiami BETA, kai projekto administratorius kreipsis valstybės paramos dėl kitų paramos būdų.

Rekomenduojama lengvatinius kreditus daugiabučiams namams atnaujinti (modernizuoti) teikiančioms finansų įstaigoms karantino laikotarpiu netaikyti delspinigių už lengvatinius kreditus, taip pat sudaryti lengvatinio kredito grąžinimo atidėjimo galimybę lengvatinio kredito įmokas mokėti vėluojantiems lengvatinio kredito gavėjams.

Manoma, kad tai užtikrins parengtų ir rengiamų projektų įgyvendinimą karantino laikotarpiu, taip pat mažins COVID-19 plitimo galimybes ir su tuo susijusias pasekmes.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal jau užteks renovuotis

Gal jau užteks renovuotis portretas
Geri klestėjimo laikai baigėsi. Ateina krizė, badas, nedarbas ir visą kitą. Iš kur žmonės mokės 20 metų bankui už putas, žiemą vasarą po 120 eurų. Dauguma gyveno nuo algos iki algos, negalėdami sudurt galo su galu, o ypač šiuo metu neturėtu nei vienas gyventojas pritart namo renovacijai, nes jeigu taip bus, tai mirsim ne tik nuo koronos bet ir iš bado, nes nebeturėsim pinigų ant maisto, o beto ir maisto nebebus parduotuvėse.

Romualdas

Romualdas portretas
,,Beta' 'tai ta pati kombinatorių veikėjų savanaudžių ,grupė ,kaip ir darbus atliekančios organizacijos .Neatsakantys nei už darbų kokybe ir atsiskaitymą gyventojams už atliktus darbus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių