S. Skvernelis įžvelgia „milžinišką“ iššūkį valdžiai formuojant 2022-ųjų biudžetą

Opozicijos lyderis, ekspremjeras Saulius Skvernelis sako, kad dabartinės valdžios laukia milžiniškas iššūkis. Pasak jo, tiek dėl nesitraukiančios pandemijos, tiek dėl kitų aplinkybių, susijusių su Lietuvai aktualiomis eksporto rinkomis, suformuoti 2022 metų biudžetą bus labai sunku.

„Faktas yra tas, kad suformuoti 2022 metų biudžetą bus milžiniškas iššūkis, kalbant apie viešųjų finansų poreikį ir tam tikrą balansą“, – „Žinių radijui“ penktadienį sakė S. Skvernelis.

„Deja, pandemija nesibaigė, verslai yra uždaryti, verslo sąlygos, priklausomai nuo specifikos ir tipo, yra sudėtingos. Kai kam situacija yra ypač tragiška dėl to, kad ta pagalba, kurią valstybė turėtų naudoti, kol kas verslams panaudojama pakankamai sunkiai. Žinoma, kad tai duos poveikį“, – teigė S. Skvernelis.

Be to, ekspremjero teigimu, Lietuvos ekonominei situacijai įtakos turės ir kiti aspektai.

„Jei įvertinsime ir tuos aspektus, kad mes kartais patys savo veiksmais sugebame ir tam tikras eksporto rinkas praradinėti, ir kitus mums reikalingus tam tikrus srautus (...), visko gali būti...“, – teigė S. Skvernelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zitai ,

Zitai ,  portretas
Jums trūksta išsilavinimo , kad nieko nežinote ? Skvernelio vyriausybė vieni geriausiai ES susitvarkė su biudžetu :))) Nieko nežinote ? Užuojauta liberalkonservyno bukiems :)))

Zita

Zita portretas
Ar Skvernelis ką nors supranta apie biudžetą?

manau

manau portretas
, kad šešėlinį " biudžetą" susifomuos lengvai ir be rūpesčių :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių