S. Skvernelis kartoja: nuo kitų metų – nauji NT ir automobilių mokesčiai

Premjeras Saulius Skvernelis dar kartą pareiškė, kad nuo 2020 metų keisis nekilnojamojo turto (NT) apmokestinimas, bus įvestas taršių automobilių mokestis.

„Bet kokiu atveju klausimas darbotvarkėje bus, išvengti negalėsime (...). Niekur nedingsime, mes čia rudenį ateisime, nes biudžetas turi ne tiktai išlaidas, kurias mes matome, pritariame ir norime didesnių, bet ir pajamas. Norint didinti išlaidas, reikia turėti ir papildomas pajamas“, – antradienį Seime sakė S. Skvernelis.

„Turime nekilnojamojo turto mokestį, bet diskusija turbūt neišvengiama, ar jis yra efektyvus, ar teisingas, ar bazė yra tinkama“, – pridūrė S. Skvernelis. 

Jis pabrėžė, kad nuo kitų metų sausio bus įvestas ir taršių automobilių mokestis. 

„Kalbant apie taršius senus automobilius, kuriuos norima įvežti į Lietuvą, kad tai būtų tam tikra finansinė paskata jų neįvežti. Nekalbu apie tai, kuo šiandien naudojamasi, kas yra registruota. Bent pirmasis žingsnis bus, kad Lietuva nebūtų seno automobilių parko importo šalimi, kalbant apie registracijos mokestį, rinkliavą. Kad neapsimokėtų senų taršių automobilių atvežti į Lietuvą “, – teigė S. Skvernelis.

Aplinkos ministerijos kancleris Arminas Mockevičius portalui delfi.lt sakė, kad pradinis mažiausiai taršių automobilių mokestis galėtų būti 20 eurų per metus, jis didėtų, priklausomai nuo taršos lygio.

Apie taršių automobilių ir nekilnojamojo turto (NT) mokesčius S. Skvernelis prakalbo praėjusią savaitę. Tarptautinės organizacijos ne vienerius metus Lietuvai siūlo įvesti taršių transporto priemonių mokesčius, plėsti NT apmokestinimą. Vyriausybė pernai siūlė 0,3 proc. apmokestinti antrą ir daugiau vieno žmogaus turimus būstus, tačiau jis Seime pritarimo nesulaukė.

R. Karbauskis tikina, kad visuomenė yra klaidinama

Seimo „valstiečių“ frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis teigė, kad projektų dėl automobilių ir nekilnojamojo turto mokesčių nėra, todėl niekas nėra svarstoma. Pasak jo, visuomenė yra klaidinama kalbomis apie galimus apmokestinimus.

Antradienį po Sauliaus Skvernelio patvirtinimo premjeru R. Karbauskis žurnalistams sakė, kad frakcijoje šie klausimai nebuvo svarstyti.

„Tikrai nesvarstėme, jokio pasiūlymo nėra. Ažiotažo ir kalbų apie tai yra ganėtinai per daug, nes visuomenė klaidinama tomis kalbomis. Jokio projekto nėra, niekas nėra svarstoma. Jei bus projektas, mes jį svarstysime, bet tikrai kalbos apie tai, kad žmones, kurie vos išgali turėti automobilį šiandien, apkrauti mokesčiais, nėra“, – žurnalistams sakė R. Karbauskis.

„Šnekėti apie tai, kad reikia kurti paskatą įsigyti mažiau taršius automobilius, čia kitas klausimas“, – pridūrė R. Karbauskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

židovainis

židovainis  portretas
Skverneli na mylo, nereikia mums liaudies priešu, jei jis engia liaudi tai jis liaudies priešas

Senjore, Pensijas, pakelsit, 3,eur,o,kiek,prie tu, euru, per

Senjore, Pensijas, pakelsit, 3,eur,o,kiek,prie tu, euru, per portretas
O, kiek, permokesim, uz, elektra, nes jau, sysiunte iksinius, Kada, grazinsit, per, krize, sumazintus, tremtiniu, priedusTie, kurie, labiausiai, nukentejom, tada, tie, likom, nuskriausti, ir, dabar, ar, laukiat kol, numirs, paskutinis, trrmtinys, tada, isleisit, istatyma, grazinti

Taip

Taip  portretas
Skvernelis apie žmones jų gerovę negalvoja. Teisėjam ir prokuroram maišą pinigų atrado ,o visiem likiet špygą taukuotą. Jei pakelia atlyginimą dvigubus mokesčius sugalvoja. Mesti jį lauk ,tarnaujantis klanui ir vejantis žmones iš šalies
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių