Pereiti į pagrindinį turinį

S. Skvernelis: niekas netikrina, kiek įmonės turi išvalyti savo nuotekų

2020-01-09 07:44

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis po skandalo, kai į Kuršių marias buvo pilamos nevalytos nuotekos, sako, kad niekas netikrina, kiek įmonės turėtų išvalyti savo nuotekų.

Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

„Jei bus patvirtinta, kad nuo 2012 metų visa tai vyksta, tai turbūt kalbėti apie tai, kad negalėjo rasti, būtų labai sudėtinga, matyt, nenorėjo rasti. Negalima nematyti tokių dalykų. Auga gamybos apimtys, turi augti išvalytų nuotekų kiekis. Tomis formaliomis procedūromis tikrinama tai, kas išleidžiama, ar nėra viršijamos kenksmingų medžiagų koncentracijos, bet niekas neskaičiuoja, kiek tų nuotekų turėtų būti. Net ir metodikos, kurios yra patvirtintos aplinkosaugoje, apie tai nekalba“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad Lietuvos teisėsauga po atliktos operacijos antradienį paviešino nustačiusi, kad įmonei „Grigeo Klaipėda“ priklausančiame gamybiniame objekte susidarančios nuotekos nepatenka į valymo įrenginius, o išteka beveik nevalytos tiesiai į nuotekų vamzdžius, kuriais pasiekia Kuršių marias.

Tomis formaliomis procedūromis tikrinama tai, kas išleidžiama, ar nėra viršijamos kenksmingų medžiagų koncentracijos, bet niekas neskaičiuoja, kiek tų nuotekų turėtų būti.

Kaip skelbiama, aplinkai padaryta žala gali siekti ne vieną milijoną eurų. Atsižvelgiant į tai, bendrovei „Grigeo Klaipėda“ sausio 7 dieną buvo surašytas privalomasis nurodymas nedelsiant nutraukti aplinkos teršimą nevalytomis nuotekomis.

Prokurorų manymu, gamtai padaryta žala yra tyčinė, siekiant išvengti mokesčių ir kitų turtinių nuostolių.

„Nasdaq Vilnius“ antradienį priėmė sprendimą sustabdyti prekybą bendrovės „Grigeo“ akcijomis.

Pati „Grigeo“ trečiadienį išplatino informaciją, kad situacija reikšmingos įtakos įmonių grupės rezultatams ir veiklai neturės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų