S. Skvernelis pritartų nuo veiklos rūšių mažiau priklausomam pajamų apmokestinimui

Seimo demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis teigė, jog pritartų tolygesniam, nuo veiklos rūšių mažiau priklausomam gyventojų pajamų apmokestinimui.

„Tai yra vienas iš tokių sprendimų, kuriuos reikės daryti. Ir anksčiau ar vėliau tikrai reikės padaryti. Tikrai nėra normalu, kai tavo pajamos yra apmokestinamos skirtingais tarifais, priklausomai ne nuo to, kiek gauni pajamų, bet nuo to, kokią veiklos rūšį vykdai“, – TV3 televizijai antradienį sakė 2016-2020 metais Vyriausybei vadovavęs politikas.

Vis dėlto buvęs premjeras abejoja, ar tokie mokesčių sistemos pokyčiai bus priimti šioje Seimo kadencijoje.

Tikrai nėra normalu, kai tavo pajamos yra apmokestinamos skirtingais tarifais, priklausomai ne nuo to, kiek gauni pajamų, bet nuo to, kokią veiklos rūšį vykdai.

„Ar tą žingsnį bus galima žengti antroje kadencijos pusėje, aš labai abejoju. Manau, kad tikrai ne“, – teigė S. Skvernelis. 

„Kada kadencija artėja į pabaigą, daugelis Seimo narių irgi pagalvoja dėl tų pačių mokesčių, kažkas bus nelaimingas, reikės laimėti vienmandatėje. Tai aš irgi čia nelabai ko tikiuosi“, – kalbėjo buvęs premjeras. 

Pasak jo, Vyriausybė per likusią kadenciją galėtų siekti labiau sumažinti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) atotrūkį. 

„Pagrindinis mokestis, kurį valstybė surenka į biudžetą, yra pridėtinės vertės mokestis, ir atotrūkis pagal įvairius šaltinius yra iki milijardo eurų tarp to, kas realiai galėtų būti sumokėta, ir yra surenkama. Tai galbūt čia irgi yra dar nearti dirvonai ir galbūt pavyks kažką išarti per tuos du metus“, – teigė S. Skvernelis. 

Finansų ministrė Gintarė Skaistė gruodžio pabaigoje teigė, jog pavasario sesijoje Seimui gali būti teikiami pasiūlymai dėl tolygesnio, nuo veiklos rūšių mažiau priklausomo gyventojų pajamų apmokestinimo. Anot jos, tai yra vienas iš mokesčių sistemos pokyčių, kurie yra reikalingi, o tam pritaria Pasaulio banko ir Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) ekspertai.

EBPO savo rekomendacijose teigia, kad Lietuva galėtų tobulinti gyventojų pajamų mokesčio (GPM) sistemą, įvedant vidutinių pajamų kategoriją bei numatant naujas paskatas dirbantiesiems, taip valstybei padidinant pajamas iš šio mokesčio ir sumažinant pajamų nelygybes.

Finansų ministrė pastaruoju metu ne kartą sakė, kad mokesčių reformos paketas Seimą turėtų pasiekti pavasarį, o jį viešai ketinama pristatyti tik radus bendrą sutarimą koalicijoje. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Jbn simpsonas,elektros akcijų vagis,pedofilu gynėjas,,,,

Anonimas

Anonimas portretas
Pasižiūrėkit į šito žmogaus veidą. Ar jis jums nieko nesako?

o kaip

o kaip portretas
su keliukų asfaltavimu?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių