S. Skvernelis ragina numatyti papildomus reikalavimus elektros tiekėjams

Stebint situaciją dėl veiklą stabdančios „Perlo Energijos“, į rinką žengiantiems nepriklausomiems elektros tiekėjams turėtų būti numatyti papildomi saugikliai, sako opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ vadovas Saulius Skvernelis.

„Šiuo atveju, dar kartą buvo parodyta, kad einant į šitą rinką reikalavimas įmonėms turėtų būti gerokai didesnis, ne tik susijęs su įstatiniu kapitalu, bet, vėlgi, turėtumėme galvoti apie kažkokį draudimo modelį, kažkokius garantinius fondus, kad atsiradus nenumatytai situacijai iš tikrųjų nenukentėtų žmonės ir po to nereikėtų valstybei savo sąskaita tų žmonių gelbėti“, – Žinių radijui penktadienį sakė S. Skvernelis.

Jo teigimu, taip pat reikėtų stiprinti elektros tiekimo rinkos dalyvių priežiūrą.

Beveik prieš dvi savaites apie fiksuotos kainos sutarčių nutraukimą maždaug 180 tūkst. klientų paskelbusi nepriklausoma elektros tiekėja „Perlas Energija“ ketvirtadienį pranešė stabdanti veiklą: elektrą klientams ji tieks iki rugpjūčio 31 dienos, o naują tiekėją jie turi pasirinkti iki rugpjūčio 28 dienos.

Bendrovė žada veikti, kol išparduos turtą, išmokės kompensacijas klientams, atsiskaitys su kreditoriais ir partneriais, o jos akcininkai negaus jokio turto ir uždarbio įmonę uždarius. Pasak įmonės atstovų, jos turtas siekia apie 15 mln. eurų.

Energetikos ministras Dainius Kreivys sako, kad Vyriausybė skirs dalines kompensacijas „Perlo Energijos“ klientams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fazė

Fazė  portretas
Kažkaip prieš porą mėnesių girdėjau, kad reikia liberalizuoti elektros rinka, o, kad tiekėjams griežtinti reikalavimus - ne. O dabar staigiai praregejo? POPULISTAS!!!

ai

ai portretas
nereikejo stumt sitos aferos ir nieko nereiketu gelbeti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių