Seimas priėmė svarstyti G. Nausėdos siūlymus dėl GPM mažinimo ir NPD išplėtimo

Seimas antradienį priėmė svarstyti prezidento Gitano Nausėdos siūlymus dėl laikino gyventojų pajamų mokesčio (GPM) tarifo sumažinimo ir neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD) padidinimo jau šiais metais.

„Už“ balsavo 62 Seimo nariai, „prieš“ – 5, susilaikė – 15.

„Prezidentas siūlo laikinai sumažinti GPM tarifą visoms pajamoms iki 3 vidutinių darbo užmokesčių (VDU) nuo 20 iki 15 proc. Taip pat prezidentas siūlo padidinti NPD nuo 350 iki 400 eurų šiais metais ir siūlo vienkartines išmokas visiems auginantiems vaikus“, – antradienį Seime pristatydamas siūlymą sakė Prezidentūros Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovas Simonas Krėpšta.

„3 VDU – ar tai daug ar mažai? Tai yra siektina mediko atlyginimo riba, remiantis gerųjų Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos šalių praktika“, – akcentavo S. Krėpšta.

Jo teigimu, pagrindinę viso paketo naudą pajus pačias mažiausias pajamas gaunantys asmenys.

„Girdime pasvarstymų, kad labai daug uždirbantys gaus naudą. Efektyvi ekonomikos politika negali remtis kraštutinumais ar fragmentais. Pagrindinę naudą gauna tie asmenys, kurie dirba, kurie augina vaikus, ir santykinė nauda didesnė būtent mažai uždirbantiems“, – tikino S. Krėpšta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių