Siūloma socialiai remtinų gyventojų augintinius ženklinti nemokamai

  • Teksto dydis:

Socialiai remtiniems gyventojams ir gyvūnų globėjams augintinių ženklinimą Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) siūlo atlikti nemokamai.

Ministerija parengė tvarką, pagal kurią asmenų, gaunančių socialinę pašalpą, laikomų kačių, šunų ir šeškų privalomo ženklinimo ir registravimo išlaidos bus kompensuojamos valstybės biudžeto lėšomis.

Vienam gyventojui, gaunančiam socialinę pašalpą, galėtų būti kompensuojama ne daugiau kaip už trijų gyvūnų augintinių ženklinimą, pranešė ŽŪM.

Gyvūnų globėjams iki kitų metų gegužės iš biudžeto būtų kompensuojamos visų augintinių, atvestų iki šių metų gegužės 1 dienos, ženklinimo ir registravimo išlaidos. Kompensacija už vieno gyvūno ženklinimą ir registravimą negalėtų viršyti 15 eurų. Iš viso tam iki šių metų pabaigos ŽŪM numatė skirti 300 tūkst. eurų. Šį siūlymą dar turės patvirtinti Vyriausybė.

Siūloma, kad kompensacija būtų išmokama asmenims, turintiems teisę ženklinti šunis, kates ir šeškus ir teikti jų duomenis Gyvūnų augintinių registrui. Tai reiškia, jog pas veterinarą ar kitą asmenį, baigusį specialius kursus, atėjusiam gyventojui, siekiančiam nemokamai paženklinti ir užregistruoti augintinius, užtektų parodyti savivaldybės išduotą galiojančią pažymą, patvirtinančią, kad šis gyventojas yra socialinės paramos gavėjas.

Dėl išlaidų kompensacijos ženklintojas turės kreiptis į Nacionalinę mokėjimo agentūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių