Siūloma steigti komercijos atašė pareigybę Niujorke ir naikinti Minske

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį svarstys, ar steigti komercijos atašė pareigybę Niujorke bei dar vieną Vokietijoje, kartu naikinant šią pareigybę Minske.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija teigia, kad norima stiprinti atstovavimą Lietuvos ekonominiams interesams užsienyje, didinti jų tinklą JAV.

Šiuo metu Lietuva jau turi vieną komercijos atašė JAV – Los Andžele, taip pat Vokietijoje.

Komercijos atašė Baltarusijoje pernai lapkričio 30 dieną buvo atšauktas dėl neramumų šalyje ir tebesitęsiant neapibrėžtai situacijai.

Ministerija teigia, kad prekybiniai ryšiai su JAV ir Vokietija yra intensyvūs ir augantys. Statistikos departamento duomenimis, sausio-birželio mėnesiais JAV užėmė šeštą vietą pagal prekybos apyvartą tarp 199 Lietuvos prekybos partnerių, Vokietija užėmė pirmą vietą.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija šiose šalyse taip pat planuoja stiprinti „Verslios Lietuvos“ ir „Investuok Lietuvoje“ atstovavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas ta

Kas ta portretas
New York-Šyrė?

Anonimas

Anonimas portretas
reikia SAVO PEDALA pasodinti TEN ! argi neaisku

Komercijos atašė

Komercijos atašė portretas
Jau nuo rudeniop atšauktas, bet Lietuvos prekyba ir pramonė, net nepajuto, tai reiškia ir be jo dirbti galima, tai kam reikalingas amerike??? Kokios prekės ženklai amerekės yra Lietuvoje (išskyrus kompai, telefonai, kurie pagaminti Chine).???
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių