Ministerija: nuo rugsėjo 1-osios didės pedagogų darbo užmokestis

  • Teksto dydis:

Nuo rugsėjo 1 dienos mokytojų darbo užmokesčio fondas padidės 15,5 proc.

Kaip nurodo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, visiems pagal atnaujintas programas dirbsiantiems mokytojams dėl veiklos sudėtingumo bus didinamas pareiginės algos koeficientas arba 20 proc. ilginamas laikas, skirtas pasiruošti pamokoms.

Tai jau bus antrasis pedagogų darbo užmokesčio didinimas šiais metais – sausio mėnesį jis jau buvo pakeltas 10 procentų, primena ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senelis

Senelis portretas
Anoninme cia su vatoliandu sumaišei

Audra

Audra portretas
Reikia, valstybiniu mastu, uždrausti rinkliavas mokytojams. Nesibaigiantis "dovanėlių" teikimas mokytojams įvairiomis progomis: mokslo metų pradžios, mokytojų dienos, Kalėdų, mokslo metų pabaigoje. Nuo smulkmenų iki kelionių, sanatorijų . Kaip bebūtų liūdna, bet užauginę du vaikus nesusidūrėme nei su vienu pedagogu kuris atsisakytų " kyšiukų" . Rinklevų buvo daug ir teko matyti kaip kai kurie tėveliai iš paskutiniųjų sukrapštydavo pinigėlių, nes jeigu nesidėsi tai tavo vaikas gali patirti spaudimą ir patyčias. Man gėda už mokytojus .Tai kurgi tas pedagogų orumas ? Daug tėvelių nepatenkinti dėl to, bet dėl šventos ramybės prisideda . Kažkoks absurdas . Rasti mokytoją iš didžiosios raidės,vertą pagarbos tikrai nėra paprasta . Labai norėtųsi kad mokytojai gautų savo darbo vertą atlyginimą ir dažniau pasižiūrėtų į " veidrodį"

Tik didint

Tik didint portretas
Įsivažiavo, pasirinko kelią įdomų vyriausybė, viską spręsti pinigasi, o toliau, čia gi pasaka be galo, norai begaliniai, o kas bus, kai tų pinigų ims trūkti, arba bus tik algoms sumokėti, o visi jau priprato kad algos tik kyla. Prisekėt pasakų apie nuostabų Lietuvos gyvenimą, partikėjo, o dabar mokėkit, bet pasakos tai baigiasi.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių