Studentų sąjunga ragina įvesti Lietuvoje dirbančio studento statusą

Lietuvos studentų sąjungos šešėlinis Ministrų Kabinetas, Vyriausybėje susitikęs su tikrojo Ministrų Kabineto atstovais, be kitų dalykų, taip pat ragino gerinti studentų socialinę padėtį.

Studentų sąjungos šešėlinis socialinės apsaugos ir darbo ministras Ignas Lokcikas, studijuojantis Vytauto Didžiojo universitete, pristatė Vokietijoje galiojantį vadinamąjį dirbančio studento modelį. Tokį statusą studentai ragina įteisinti ir Lietuvoje.

„Dirbančio studento statusą turinčiam asmeniui Vokietijoje darbo savaitė trunka 20 valandų arba mažiau. Darbas yra derinamas su studijų paskaitomis. Šis asmuo tikrai turi būti studentas, ir jo darbas turi būti susijęs su studijuojama sritimi“, – sakė I. Lokcikas.

Pasak jo, dirbančio studento statusas labai naudingas studentams iš nepasiturimų šeimų, nes jie gali dirbti kvalifikuotą darbą ir užsidirbti pragyvenimui bei įgyti reikiamų kompetencijų, kurios bus reikalingos ateityje profesinėje veikloje.

„Na, o darbdaviams šis statusas yra naudingas tuo, kad pagal Vokietijos pavyzdį jie yra atleidžiami nuo tam tikrų mokesčių. Todėl nauda yra abipusė“, – pabrėžė I. Lokcikas.

Studentų sąjunga taip pat ragina valstybę kitokiais būdais remti studentus iš nepasiturimų šeimų.

„Kalbant apie finansinę paramą studentams iš nepasiturimų šeimų, mes siekiame, kad šie studentai gautų papildomus kursus, tokius kaip kalbų, kompiuterinio raštingumo ir verslumo, tam, kad jie galėtų įgyti trūkstamų kompetencijų. Kursai turėtų būti nemokami ir nepriklausomi nuo jų pagrindinio studijų dalyko. Taip pat, kad aukštųjų mokyklų karjeros centrai dirbtų efektyviau, galėtų jiems padėti megzti ryšius su verslo atstovais, kurie jiems suteiktų darbo galimybes“, – pabrėžė I. Lokcikas.

Tarptautinės studentų dienos proga Lietuvos studentų sąjunga kartu su Vyriausybe vykdo projektą, kurio metu studentai turi galimybę vienai dienai užimti ministerijų vadovų kėdes, išsakyti savo idėjas ir nuomonę, kaip valstybė gali prisidėti prie studentų gerovės kūrimo ir puoselėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikia apsispręsti ar jūs dirbate, ar studijuote

reikia apsispręsti ar jūs dirbate, ar studijuote portretas
pasidaro tvarkaraščius per dvi dienas, į paskaitas nevaikšto, po to knisa dėstytojams protus - "aš gi dirbu, neturiu laiko, man reikia to ir ano". O tai dėstytojai nedirba? niekas papildomai nemoka, kad su tokiais dirbančiais studentais papildomai susitikinėti ir jiems antrukart paskaitas atvaryti. Jei dirbi, tai dirbk, jei studijuoji, tai studijuok. Kokie čia jūsų tie mokslas, kad studijų metu dirbate? tai tegu darbdavys ir duoda jums tą diplomą

...

... portretas
Kalbama apie prostituciją?.. :s

R

R portretas
Studentai iššvaistė dalį valstybės ir ES biudžeto programoms, kurios naudos visuomenei nedavė, pvz, stažuotės, kai apmokamas apgyvendinimas, faktiškai lėšos yra dirbtinai padidinamos, todėl pelnosi pačios studentų organizacijos arba jų vadovai, arba netikrų šeimų projektas, kai mokėjo poroms, kurios taip ir nesusituokė, tik pasinaudojo valstybės lėšomis.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių