Teigiamai vertina rūpestį medikų poilsiu, tačiau abejoja, ar ruduo tinka atostogoms

Ekonomikos ir inovacijų ministerijai pristačius priemonę, pagal kurią medikai galės pasinaudoti 200 eurų parama poilsiui Lietuvoje, Viešbučių ir restoranų asociacija pozityviai vertina sprendimą, tik abejoja, ar pasirinktas rudens metas bus palankiausias medikų atostogoms.

„Jeigu tik leis sąlygos ir vėl nebus kažkokių suvaržymų, tai tikrai gražus metas kažkur susiplanuoti savaitgalio poilsį medikams su šeimomis ar vieniems. Tai yra tam tikras vartojimo ir keliavimo paskatinimas, ir viešbučiams tai yra papildomos pajamos“, – Eltai sakė asociacijos vykdomoji direktorė Eglė Ližaitytė.

Ji šiek tiek abejoja dėl medikų poilsiui parinkto rudens laikotarpio.

„Laikotarpis nuo rugsėjo 1 dienos yra nelabai dėkingas ir būtų gerai, jei startuotų nuo rugpjūčio 1 dienos, kai pats atostogų metas. Kodėl nestartuoti jau dabar, o laukti rugsėjo 1 dienos, kai paprastai visi grįžta į darbus, atostogos vaikams baigiasi, ir nežinome, kas laukia rudenį, ar medikai turės laiko tokioms atostogoms po Lietuvą?“, –retoriškai klausė asociacijos direktorė.

E. Ližaitytė taip pat sutiko, kad poilsiaujančių medikų susidomėjimo labiau sulauks kurortuose esantys viešbučiai.

„Turbūt kiekvienam lietuviui yra žymiai įdomiau savaitgalį nuvažiuoti į kurortą negu gyvenant Vilniuje pernakvoti verslo klasės viešbutyje, kuris tam net neskirtas. Didžiųjų miestų viešbučiai, verslo klasės viešbučiai, kurie bus mažiausiai patrauklūs, tikrai medikų nesulauks“, – sakė ji.

Kiek anksčiau ketvirtadienį Ekonomikos ir inovacijų ministerija pranešė, kad nuo rugsėjo 1 dienos iki lapkričio 30 dienos sveikatos priežiūros įstaigos darbuotojai, teikiantys sveikatos priežiūros paslaugas, turės galimybę pasinaudoti 200 eurų parama poilsiui Lietuvoje.

Parama galės pasinaudoti licencijuoti medikai, kurių yra apie 35 tūkst., taip pat paramedikai, slaugytojų padėjėjai, laboratorijų darbuotojai. Savivaldybės turės pateikti tokių darbuotojų sąrašus.

Priemonei skirta 10 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytė

Vytė portretas
Tada bus koronos antra banga, tai medikai ir taip atostogaus! Juk su korona dirba tik maža dalelytė ir tai jaunimas!

Anonimas

Anonimas portretas
poliklinikos tuscios patekti pas specialistus neimanoma o sedi pilni kabinetai -- atostogos darbe ir dar jiems pakel atliginimus reikalauja --dirba tie kurie susiduria su covid

TAI KAD

TAI KAD  portretas
Dauguma mediku jau puse metu ATOSTOGAUJA UŽSIBARIKADAVE KABINETUOSE .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių