Ūkininkai kreipėsi į K. Navicką: jūs įeisite į istoriją kaip pelkių ministras

  • Teksto dydis:

Ministras Kęstutis Navickas susitikęs su ūkininkais nesusivaldė. Pelkių ministru vadinamas K. Navickas žemdirbių klausė, ko šie jam šoka į akis. Susitikimas ūkininkus nuvylė ir šie žada protestus, praneša LNK.

„Manau, kad jūs, ministre, labai vargstat, jums yra labai sunku. Mes jus labai nuoširdžiai užjaučiame. Jūs tikrai esate ne savo vietoje“, – taip į Žemės ūkio ministrą K. Navicką kreipėsi Ūkininkų sąjungos vicepirmininkas Zigmantas Aleksandravičius.

„Mes galime drąsiai pasakyti, kad mes neturime žemės ūkio ministro. Mes turime pelkių ministrą ir jūs įeisite į istoriją kaip pelkių ministras“, – kalbėjo Z. Aleksandravičius.

Posėdyje ministras sulaukė ūkininkų klausimų. Po klausimo, ar pievas reikės atstatyti, ministras nesusitvardė.

„Reikės, aš to neneigiu. Ką jūs čia dabar šokate man į akis? Taip, reikės. Ko jūs norit?“ – sakė K. Navickas.

Žemės ūkio tarybos posėdyje buvo balsuojama, ar pasitikima K. Navicku. Ūkininkai buvo vieningi – ministras prarado pasitikėjimą.

Susikrovęs daiktus ir besiruošiantis palikti salę, ministras dar buvo paklaustas, kas toliau.

„Dirbsim toliau, kaip pamatysim“, – atsakė K. Navickas.

Po to ministras iš salės buvo išlydėtas švilpimais. Ūkininkai po posėdžio liko dar labiau nusivylę.

Mes galime drąsiai pasakyti, kad mes neturime žemės ūkio ministro. Mes turime pelkių ministrą.

„Esu nusivylęs, nieko naujo neišgirdau. Lyg papolitikavo valdžia, bet kad būtų pasakyta vienaip ar antraip konkrečiai, tikrai nieko neišgirdau. Netgi trūkumas dėl COVID-19, kuris yra dar apie 20 proc., neišmokėtas – viceministras pasakė: „Aš nežinau, apie ką Adomavičius šneka“, – šnekėjo Veislinių kiaulių ir gerintojų asociacijos pirmininkas Edmundas Adomavičius.

„Matėsi ta pati arogancija, su kuria jis dirba iki šiol. Ūkininkai neišgirdo esminių įsipareigojimų. Kad per 48 val. bus padaryti pokyčiai, to tikrai nesitikime, matysime, kaip ūkininkas elgsis toliau, bet manau, kad akcijų nestabdysim“, – teigė Grūdų augintojų asociacijos administracijos vadovas Ignas Jankauskas.

Ūkininkai sakė, kad situacija tokia, kad išgyventi gali tik vienas – arba jie, arba ministras.

Stop kadras

„Vienus metus jau praleido šitoje kėdėje, dar treji metai liko šitoje kėdėje. Jeigu taip neproduktyviai elgsimės, tai žemės ūkiui nuo to tikrai bus tik blogiau“, – tikino E. Adomavičius.

„Vis blogėjanti padėtis žemės ūkyje, traukiasi ūkininkai. Dabar didžiausia krizė kiaulininkystės ūkiuose, milijonu tonų mažiau grūdų prikūlėme, pieno kiekis mažėja“, – sakė Žemės ūkio tarybos pirmininkas Jonas Vilionis.

Esą krizės žemės ūkio sektoriuje pasekmes pajus ir pirkėjai.

„Pabrangs maistas, nes sumažės ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europos Sąjungoje maisto produkcija. Vietoje mūsų maisto produktų vietas prekybos centrų lentynose užims nekokybiški, iš trečių šalių“, – kalbėjo Grūdų augintojų asociacijos pirmininkas Aušrys Macijauskas.

Tačiau ministras kategoriškas – apie atsistatydinimą net nesvarsto.

„Prašymas ministrui atsistatydinti yra tas veiksmas, kuri sutelkia dėmesį. Gera apie tai kalbėti, nes priešingu atveju, ypač pandemijos laikotarpiu, to dėmesio visiems labai trūksta“, – šnekėjo K. Navickas.

Po posėdžio ministrą lauke pasitiko protestas. K. Navickui bandyta įteikti lentelę, neva ministras naikina ūkius. Tačiau ministras jos neėmė ir sėdo į „Lexus“.

Žemės ūkio taryba reikalauja ministro atsistatydinimo ir žada rengti protestus, jei ministras liks poste.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ss

Ss portretas
Jis įeis į istoriją kaip devilas ministras, dalbajobas

Tai

Tai portretas
Sustabdyti ES išmokas visiems nepatenkintiems ūkininkams, ir bus tvarka.

Avis

Avis portretas
Seno raugo ukininkai...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių