Pereiti į pagrindinį turinį

UR viceministras: ES biudžeto struktūros keitimo darbo grupė veiklą pradės gruodį

2013-11-19 11:21
BNS inf.
K. Vanago/BFL nuotr.

Lietuvos užsienio reikalų viceministras teigia, kad aukšto lygio Nuosavų išteklių darbo grupė, kuri teiks pasiūlymus keisti Europos Sąjungos biudžeto struktūrą, gali būti įsteigta gruodį.

„Kai kas iš jūsų kalbėjo apie labai svarbų klausimą, jūs kalbėjote apie tai, kad šis Parlamentas didelį dėmesį skyrė aukšto lygio išteklių grupei. (...) Taigi, noriu pasakyti kai ką labai aiškiai - taryba yra pasiryžusi sukurti tokią darbo grupę, mes esame pasirengę sukurti šią grupę ir jos steigiamasis posėdis galėtų įvykti šių metų gruodžio 18 ar 19 dieną“, - antradienį Europos Parlamento plenarinėje sesijoje Strasbūre pareiškė Vytautas Leškevičius.

Pasak jo, darbo grupė pirmąsias savo išvadas galėtų pateikti kitų metų pabaigoje.

„Taryba mano, kad svarbu užtikrinti, kad ši aukšto lygio grupė pradėtų veikti kuo skubiau, tam, kad mes galėtume iki 2014-ųjų metų pabaigos paskelbti apie pirmąsias šios darbo grupės darbo išvadas. Tai yra mūsų (ES Tarybos - BNS) įsipareigojimas jums“, - teigė viceministras.

Aukšto lygio grupę sudarys Europos Komisijos, EP ir ES tarybos atstovai. 2016 metais tarpinstitucinė konferencija įvertins grupės veiklos rezultatus, kuriais remiantis Komisija spręs, ar keisti ES biudžeto pajamų sistemą kitam finansiniam periodui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų