Pereiti į pagrindinį turinį

Užsienio investuotojai ES paramą iškeitė į laisvę

2014-05-30 08:17
T. Urbelionio / BFL nuotr.

Lietuvos verslo paramos agentūros duomenimis, per 2007-2013 metus sutartys nepasirašytos arba nutrauktos su 7 investuotojais iš 45 - juos gąsdina rizika, biurokratija ir ribotas investicijų laikas, penktadienį rašo "Verslo žinios".

Bendrovė "Hes-Pro Vilnius", priklausanti Suomijos restoranų tinklui "Hesburger", keleriems metams atidėjo majonezo gamyklos Kaune statybas - kad įgyvendintų 15 mln. litų projektą, "Hes-Pro Vilniui" buvo numatyta skirti 2,5 mln. litų Europos Sąjungos (ES) parama, bet sutartis buvo nutraukta.

Indijos kapitalo įmonė "Ideal Invent" taip pat nepasinaudojo galimybe gauti daugiau kaip 0,5 mln. litų paramos, esą paramos dydis buvo neadekvatus, atsižvelgiant į įsipareigojimus dėl darbo vietų skaičiaus ir dėl to, kad kiekvieną sukurtą darbo vietą reikėjo išlaikyti ne mažiau nei penkerius metus.

Norvegijos kapitalo komunikacijos prietaisus oro uostams ir laivybos kompanijoms gaminanti įmonė "Jotron", įgyvendinanti 9,5 mln. litų vertės projektą Kaune, sutartį dėl 0,5 mln. litų ES paramos irgi nutraukė dėl įsipareigojimo dėl naujų darbo vietų ir milžiniškos biurokratijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų