V. Janulevičius: Darbo kodekso nelankstumas įmones skatina atleisti darbuotojus

Darbo kodekso nelankstumas ekonomikai sudėtingu laikotarpiu skatina verslo įmones greičiau atleisti savo darbuotojus, sako Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) viceprezidentas ir „BOD Group“ valdybos pirmininkas Vidmantas Janulevičius.

„Darbo kodeksas labiau atstovauja darbuotojui, galbūt taip ir turėtų būti daugeliu atveju, Bet šiandien, prie šitų išimtinų sąlygų, dabartinis Darbo kodekso nelankstumas skatina spręsti čia ir dabar, o tai reiškia – atleisti žmogų“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė jis.

Pasak LPK viceprezidento, valstybė, norėdama sumažinti galimų bedarbių skaičių, turi padėti sunkumų dėl koronaviruso patiriančioms įmonėms.

„Kas liečia dabartinį laikotarpį, turėtų būti sušvelninimai, nes kyla klausimas, ką mes norime išlaikyti. Jei norima išlaikyti žmogų bet kokia kaina, ir paskui ta įmonė numiršta, o jis lieka našta valstybei. (…) Ar mes padedame įmonėms, kad jos išlaikytų darbo vietas. Tokiu atveju mes turime laikiną nesumokėjimą, laikiną praradimą pajamų, bet paskui atsitiesiama. Čia labai svarbu būti lankstesniems ir su Darbo kodeksu“, – sakė V. Janulevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ROMUALDAS

ROMUALDAS portretas
Ponai verslininkai ,pradėdami verslą ,turit numatyti ir blogus scenarijus ,o jus laikotės kitokių principų.Geriau aš žmogų atleisiu ir taip verslą išgelbėsiu ,o kas toliau ?Pasipelniau ir gerai. Dabar tegul valstybės vadovai ,man pagalve padės .Daugumai jūsų žmonės ir padėjo kažko tai pasiekti versle .Dabar sunkmetis ir jie kaip nereikalingas įrankis ,išmetamas.Ar tai verslininkai ?. Tai daugiau panašu į pasinaudojimą situacija ir išnaudojimą ,o ne rimta verslą .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių