V. Šapoka: ekonomikos augimas lėtėja, todėl turime naudoti valstybės išteklius

Finansų ministras Vilius Šapoka trečiadienį susitiko su Tarptautinio valiutos fondo (TVF) misija, kuri analizuos bendrą Lietuvos makroekonominę situaciją, padėtį finansų sektoriuje, struktūrinių reformų įgyvendinimą. TVF ekspertai Lietuvoje dirbs dvi savaites – iki birželio 25 dienos.

Kaip skelbia Finansų ministerija, su TVF misijos vadovu Lietuvai Borja Gracia bei kitais TVF ekspertais ministras aptarė Lietuvos ekonominę padėtį, fiskalinę politiką, pažangą įgyvendinant reformas bei kitus aktualius klausimus.

„Daug dėmesio susitikime skyrėme struktūrinių reformų įgyvendinimui. Ekonomikos augimas lėtėja, todėl turime koncentruotis į efektyvų valstybės išteklių panaudojimą, besąlygiškai užtikrinti fiskalinę drausmę bei spartinti inovacijų, švietimo ir sveikatos reformų įgyvendinimą“, – pranešime cituojamas V. Šapoka.

Misijos metu TVF atstovai taip pat susitiks su Prezidentūros, Vyriausybės, Seimo, Lietuvos banko, Valstybės kontrolės, ministerijų bei valstybės institucijų ir privataus sektoriaus atstovais.

Lietuva tapo TVF nare 1992 m. Kiekvienais metais šio fondo atstovai lankosi mūsų šalyje, vertina jos ekonominę padėtį ir vystymosi tendencijas pagal TVF steigimo sutartį. Ši sutartis įpareigoja TVF šalis nares siekti vykdyti tokią ekonominę ir finansų politiką, kuri užtikrintų šalies ir globalų finansinį ir ekonominį stabilumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerijus

Nerijus portretas
Kaip augs ekonomika, jeigu daugelis vaziuoja apsipirkti i Lenkija :)

tas ,,ekonomikos augimas"

tas ,,ekonomikos augimas" portretas
popierinis ir jei nebūt atėje kolxoznikai su savo karpymais o atsistojes Kubilas ar Prietaisas(apie Masiolą net nekalbu) tai būtų viskam pyz.. t.y.krizė.O ką dabar Lietuva turi? Kokius išteklius? Valstybės turto, apart nešančio nuostolius - nėr, Valstybės įmonių nešančių pelną - nėr (gal tik kelios ir tos netvarkomos ir vagiamos), laivyno - nėr, naftos - nėr...Liko pardavimui tik mediena ir žvyras.Ir tų greit neliks..NĖRA KAM PAGALVOTI Į ATEITĮ..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių