V. Sinkevičius: reikia nepamiršti alternatyvų automobilių taršos mokesčiui

Automobilių taršos mokestis yra reikalingas, tačiau reikia nepamiršti alternatyvų, sako kandidatas į eurokomisarus Virginijus Sinkevičius.

„Kalbant apie automobilio taršos mokestį, tai taip, jis yra reikalingas. (...) Bet reikia nepamiršti ir alternatyvų. Šiandien, bent jau aš, nepastebėjau didelio Lietuvos proveržio, sakykime, krovimo stotelių elektromobiliams. (...) Mes turime žiūrėti į kitas alternatyvas kalbant apie kurą, pasiūlyti žmonėms tokias galimybes ir tuomet jau jie patys rinksis“, – „Žinių radijo“ laidoje „Verslo pozicija“ teigė V. Sinkevičius.

Anot jo, pats principas, kad moka teršėjas, yra teisingas, tačiau visur reikia konstruktyvių pamatuotų sprendimų.

„Netgi (Europos. – ELTA) Komisijoje yra visuomet kalbama, kad pokyčiai, kurie yra reikalingi ir neišvengiami, negali padidinti socialinės atskirties ir palikti regionų, kurie šiandien šildosi anglimi, dar didesniame skurde tiesiog uždraudžiant anglį“, – teigė V. Sinkevičius.

„Bet taip, kuo toliau, tuo taršos klausimas bus spaudžiamas ES, ne išimtis, kad tai palies ir Lietuvą“, – pridūrė kandidatas į eurokomisarus.

ELTA primena, kad spalio 3 d. Aplinkos ministerija skelbė parengusi Transporto priemonių taršos mokesčio įstatymo projektą, kuris numato mokestį už transporto priemonių (TP) keliamą taršą. Įstatymo projekte taršiomis laikomos tos TP, kurios turi dyzelinu varomą variklį, kurio CO2 išmetimai viršija 115 g/km, ir tos TP, kurios turi benzinu ir (ar) dujomis varomą variklį, kurio CO2 išmetimai viršija 130 g/km.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ukininkai

ukininkai portretas
ir sunkiasvoriai jokio tarsos mokescio nemokes,bet,tai pazeidzia lengvuju auto turetoju teises,kurie padave i teisma valstybe nesunkiai pries ja laimetu,nes kiek sunkiasvoriai ismeta CO2 ir kiek lengvieji ?skirtumas akivaizdus, tad lengvu automobiliu turetojai ,vienykites vardan tarsos mazinimo ......!

Kaminas

Kaminas portretas
greit mokesit is kamino leidziamus dumus,alternatyva gi.

šiaip

šiaip portretas
Tai patarciau mažiau atvirauti . Linkiu sėkmės ir kantrybės.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių