Pereiti į pagrindinį turinį

Vakarų Lietuvoje iškils 70 MW naujos kartos vėjo jėgainių parkas

2020-07-20 11:52

Telšių rajone prasideda vėjo jėgainių parko statyba.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / A. Ufarto / Fotobanko nuotr.

Jėgainių parke iškils 13 naujos kartos 5 MW Cypress vėjo jėgainių, kurias gamina „General Electric“ (GE). Tai vienos iš pažangiausių ir galingiausių žemyninių vėjo jėgainių rinkoje kurių rotoriaus diametras yra 158 metrai. Jų bendras galingumas sieks net 70 MW.

Per statybas darbų organizavimu rūpinsis „The Natural Power Consultants Limited“ (Škotija) kartu su  „Baltic Engineers“ (Lietuva) įmonių grupės projektų valdymo specialistais. Škotijos įmonei tai bus pirmasis statybų valdymo projektas Baltijos šalyse.

„Turime atsinaujinančia energija visiškai aprūpinamo pasaulio viziją, kuri sutampa su šio projekto tikslais. Jo dėka Lietuvos vartotojus pasieks dar daugiau patikimos žaliosios energijos. Patirtis valdant daugiau nei 225 vėjo parkų statybą leidžia mums prisidėti prie tokių vystytojų ir investuotojų kaip „E energija“ ir lyderiaujančių turbinų gamintojų kaip „GE Renewable Energy“ bendradarbiavimo. Pažangios GE vėjo turbinų technologijos dėka Telšiuose bus galima itin efektyviai panaudoti vėjo galią ir taip prisidėti prie bendro tikslo – klimatui visiškai neutralios energetikos“, – sakė „Natural Power“ statybų direktorius Ralphas Spernageisl.

Vėjo energetikos specialistų manymu apie pusę reikiamos elektros energijos ateityje Europa turėtų pasigaminti modernių vėjo jėgainių dėka.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų