Pereiti į pagrindinį turinį

Vasario savaitgaliai – Europos didmiestyje su telefonu kišenėje?

2015-02-04 16:50
DMN inf.
Organizatorių nuotr.

Ar girdėjote sąvoką „Low season“? Tai laikotarpis, kai dėl minios turistų sausakimši miestai pratuštėja, o avialinijų kompanijos bei viešbučiai paslaugas siūlo už mažiausią kainą. Vasaris – būtent toks metas, todėl dabar tiems, kam išvykti į šiltus kraštus neleidžia darbai ar riboti finansai, palanku susiplanuoti malonią savaitgalio kelionę.

Kelionių ekspertas Rimvydas Širvinskas, arba tiesiog Makalius, atskleidė, ko šiais laikais svarbiausia nepamiršti ruošiantis tokio tipo kelionei.

Tarp svarbiausių daiktų – išmanusis

Planuojant nebrangią kelionę savaitgaliui, daugelis pasiryžta apsieiti su kiek įmanoma mažesne manta ir visą ją sutalpinti į rankinį bagažą. Makaliaus teigimu, tokiais atvejais svarbiausia neužmiršti pasiimti asmens dokumentų, bilietų, pinigų bei išmaniojo telefono, o be viso kito galima ir apsieiti. Kaip parodė „Samsung Living Index“ tyrimas, apskritai tik kas dešimtas lietuvis gali įsivaizduoti savo gyvenimą be mobiliojo telefono. Tad nenuostabu, jog, anot pašnekovo, jis keičia ne tik kasdienę rutiną, tačiau ir kelionių suvokimą - leidžia sutaupyti ir pinigų, ir vietos lagamine, nes atstoja aibę daiktų, kurie kadaise keliaujant atrodė labai reikalingi.

„Visų pirma, man jis reikalingas dėl interneto, kuris Europoje šiuo metu yra stipriai atpigęs. Telefone visada naudojuosi GPS programa, „google maps“, taip pat atsisiunčiu konkretaus miesto, kuriame svečiuojuosi, metro žemėlapius“, - teigė Makalius. Anot jo, tokie dalykai labai patogūs – nereikia pirkti ir vežtis nei kelionių vadovų, nei žemėlapių, kurie yra nepatogūs nešiotis visą dieną nagrinėjant lankytinus objektus.

Dar viena priežastis, kodėl išmanusis toks svarbus – tai jame esanti fotografavimo funkcija. „Aš asmeniškai jau kuris laikas į kelionę nebeimu fotoaparato, nes visus įspūdžius fiksuoju mobiliuoju telefonu. Mėgstu jame pasilikti kelis, įdomiausius kadrus, kuriuos visada turiu su savimi ir galiu bet kada parodyti draugams, - pasakojo kelionių žinovas ir juokdamasis pridūrė, - pastebėjau, kad su šiuolaikiniuose išmaniuosiuose telefonuose, esančiomis fotokameromis dažniausiai galima išgauti labai kokybiškas nuotraukas. Pavyzdžiui, neseniai gautas dovanotų „Samsung Galaxy Note 4“ telefonas leidžia fiksuoti dvigubai aukštesnės raiškos nuotraukas nei daug vietos lagamine užimantis fotoaparatas, kurį įsigijau dar prieš keletą metų“.

Tik tiesioginiai skrydžiai

Nors vasaris – nebrangių skrydžių metas, R. Širvinsko teigimu, neapgalvojus kelionės pirkti pirmus pasitaikiusius pigius bilietus nederėtų. Neilgam, savaitgalio, laikotarpiui, anot kelionių eksperto, geriausia skristi ten, kur avialinijų kompanijos vykdo tiesioginius skrydžius iš Lietuvos. „Anksčiau buvo galima atrasti nebrangių skrydžių į Milaną, Brėmeną, Londoną ir viskas, tačiau dabar jų pasiūla iš Kauno ar Vilniaus gerokai išsiplėtė“, - teigė jis. 

Pašnekovas pastebi, kad didžioji dalis lietuvių, planuojančių savaitgalio kelionę, dažniausiai renkasi Europos didmiesčius. Anot jo, populiariausias – Paryžius. Čia, tikėtina, nemažai žmonių apsilankys ir Valentino dienos proga. Antroje vietoje – Italijos sostinė Roma, o trečioje – Barselona. Pašnekovo teigimu, puiku yra tai, kad tiesioginius skrydžius į šiuos miestus siūlo net dvi pigių skrydžių bendrovės.

Pigiau, nereiškia taupiau

Išsirinkus, kur bus vykstama, labai svarbu nepamiršti kelionę suplanuoti detaliai, kad ir kokia trumpa ji būtų. R. Širvinsko manymu, visų pirma, žmonės daro didelę klaidą, kai mano, jog savaitgalio kelionei užteks dviejų nedarbo dienų. „Daugelis galvoja, kad galės išskristi penktadienį po darbo ir grįžti vėlų sekmadienio vakarą, bet tiesa ta, kad skrydžių laiko pasirinkimas mūsų šalyje dar labai ribotas, todėl vis tik rekomenduotina susitarti dėl vieno ar kelių papildomų laisvadienių. Tokiu atveju, būtų galima išskristi, pavyzdžiui, ketvirtadienį arba grįžti ne sekmadienį, o pirmadienį“ , - paaiškino Makalius.

Visų antra, prieš išvykstant labai svarbu investuoti pakankamai laiko ir atlikti „namų darbus“. Anot Makaliaus, svarbu susižymėti lankytinus objektus, išsiaiškinti ką kelionės metu pamatyti svarbiausia. Taip pat reikėtų susiskaičiuoti išlaidas. „Kalbant apie jas, kartais žmonės aklai vaikosi pigių skrydžių bilietų, tačiau nepagalvoja, kad nuvykus į vietą teks labai brangiai mokėti už tokius dalykus, kaip nakvynė ar transportas, - pasakojo pašnekovas, - pavyzdžiui, kelionė iš oro uosto į miesto centrą Paryžiuje kainuoja net 16 EUR, kai tuo tarpu Barselonoje tokios paslaugos kaina – apie 1,5 EUR.  Būtent todėl kartais galbūt geriau nusipirkti brangesnį kelionės bilietą, tačiau mažiau pinigų išleisti kitoms paslaugoms.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų