Pereiti į pagrindinį turinį

Virtualią erdvę užkariauja kalėdinė prekyba

2007-12-17 09:00

Prieš didžiąsias metų šventes gundančių pasiūlymų daugėja ne tik prekybos centruose, bet ir internete – šio teikiamos galimybės vilioja vis daugiau lietuvių.

Bendrovė „TBA projektai“ ką tik pasiūlė Kalėdų eglutes įsigyti internetu. Svetainėje greitoseglutes.lt galima išsirinkti pageidaujamo dydžio eglutę ir už prekes atsiskaityti iš anksto. Anot projekto vadovės Rasos Baltušytės, tokia paslauga Lietuvoje siūloma pirmą kartą. Kol kas internetu eglutes gali užsisakyti tik Vilniaus ir Kauno bendrovės, o kitąmet žadama veiklą plėsti ir į kitus miestus.
„TBA projektai“ siūlo įsigyti dviejų skirtingų rūšių – paprastųjų ar sidabrinių – įvairių dydžių eglučių su vazonėliais ar be jų.

„Šiek tiek nustebino šio projekto populiarumas. Manau, kad labiausiai bendroves patraukė tai, jog nereikia niekur važiuoti ieškoti eglučių, nereikia rūpintis transportu joms atvežti. Ketiname pasiūlyti eglučių ne tik įmonėms, bet ir privatiems asmenims, nes tokie klientai taip pat labai domisi mūsų eglutėmis“, – sakė R.Baltušytė.

Dovanos siunčiamos į Lietuvą

Lietuviai, gyvenantys užsienyje, dovanas ar prekes savo artimiesiems Lietuvoje gali pirkti internetu. Tai pasiūlė ir elektroninės prekybos portalas bizzon.lt, kuris per pirmą veiklos mėnesį sulaukė kelių dešimčių užsakymų iš užsienyje gyvenančių lietuvių.
Pasak bendrovės „Arvarus“ prekybos vadovo Mariaus Galadausko, užsakymai adresuojami Lietuvoje gyvenantiems giminaičiams.
Dauguma užsakymų suplaukia iš Airijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Ispanijos, Norvegijos ir JAV.
„Dažniausiai perkamos dovanos žmonoms, vaikams, tėvams. Pagal žmogaus pirkinį galima pasakyti, kokio amžiaus yra pirkėjas. Jaunesni žmonės linkę dovanoti brangesnes dovanas tėvams ar seneliams, kaip ir sutuoktiniai Lietuvoje likusioms antrosioms pusėms“, – sakė M.Galadauskas.
Tačiau didžiausią pardavimo dalį sudaro nedidelės prekės ar dovanėlės, tarp kurių populiariausi – žaislai. „Žaislus labiau mėgsta pirkti vyresni vyrai greičiausiai Lietuvoje likusiems vaikams“, – teigė M.Galadauskas.
Elektroninėje parduotuvėje už prekes atsiskaityti galima per bankų elektroninės bankininkystės sistemas, kredito kortelėmis ar banko pavedimu. Prekės adresatus pasieks per 3–7 dienas – priklauso nuo jų gyvenamosios vietos.

Vaikams – Kalėdų Senelio laiškai

Svetainėje http://kaledu-senelis.lt/ vaikai Kalėdų Seneliui gali siųsti virtualius laiškus. Tačiau iš pradžių šią svetainę turėtų aplankyti ir joje užsiregistruoti mažųjų tėvai. Jie ten įveda savo elektroninį paštą, kuriuo paskui gauna atžalų laiškus, adresuotus Kalėdų Seneliui.
Šio nekomercinio projekto vienas sumanytojų Jonas Jasas sakė, kad kartais per dieną svetainėje užsiregistruoja iki 2000 žmonių. „Registruotis reikia tame kompiuteryje, iš kurio vaikas rašys laišką Kalėdų Seneliui“, – pažymėjo J.Jasas.
Jis pridūrė sulaukęs netikėtos padėkos iš viešosios įstaigos „Kalėdų Senelio laiškai“. „Jai talkinantys savanoriai atsakinėja į Kalėdų Seneliui vaikų siųstus popierinius laiškus. Pernai jie turėjo parašyti 11 tūkst. Laiškų. Dabar tikisi, kad šį krūvį šiemet mes sumažinsime“, – nusijuokė J.Jasas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų