Aktyvų lapkritį „Iki“ užbaigia naujos parduotuvės atidarymu Lentvaryje

  • Teksto dydis:

Prekybos tinklas IKI rudens plėtros ir atsinaujinimo etapą užbaigia naujos parduotuvės atidarymu Lentvaryje. Antradienį šiame mieste duris atvėrė naujausia, 1000 kv. m ploto, moderni tinklo parduotuvė. Vien lapkritį naujai arba po rekonstrukcijos duris atvėrė 5 „Iki“ parduotuvės. Į jų įrengimą ir atnaujinimą iš viso investuota 3,1 mln. eurų. Intensyvius prekybos tinklo plėtros ir pozicijų stiprinimo darbus planuojama tęsti ir toliau.

Naujai duris atvėrusių parduotuvių gausa

Naujoji „Iki“ parduotuvė Lentvaryje yra įsikūrusi adresu Geležinkelio g. 38. Atidarius parduotuvę sukurta 30 naujų darbo vietų. Prekybos tinklo investicijos į naująją parduotuvę siekia apie 435 tūkst. eurų.

„Naujos parduotuvės Lentvaryje atidarymas savotiškai vainikuoja mums itin aktyvų rudenį, kuomet Lietuvos miestuose viena po kitos duris atvėrė atnaujintos „Iki“. Šiuolaikiškas, pirkėjams patogesnes ir platesnį asortimentą siūlančias parduotuves lapkritį atidarėme Kaišiadoryse, Plungėje, Klaipėdoje, Jonavoje ir Lentvaryje. Ir tai yra tik pradžia, nes aktyvią plėtrą bei parduotuvių modernizavimą tęsime ir kitąmet“, – sako prekybos tinklą „Iki“ valdančios bendrovės „Palink“ generalinis direktorius Gerard Rog.

Anot jo, būtent į prekybos tinklo pozicijų stiprinimą konkurencingoje Lietuvos mažmeninė prekybos rinkoje dabar yra sutelktas didžiausias dėmesys.

„Ne tik atidarome naujas parduotuves, modernizuojame ir dar labiau gyventojų poreikiams pritikome senas, bet ir vis aukščiau keliame mūsų asortimento kokybės kartelę. Dar daugiau dirbame su vietos tiekėjais, kurių produkcija sudaro net 80 proc. „Iki“ prekių ir stipriname savo personalo kompetencijas. Kitaip tariant, žiemos miegui nesiruošiame ir toliau auginame raumenis“, – sako G. Rog.

Pasirūpinta gyventojų patogumu

Naujojoje „Iki“ parduotuvėje Lentvaryje pirkėjai bus aptarnaujami penkiose kasose, o prekybos salėje be įprastų skyrių gyventojai ras ir du ekologiškų prekių blokus. Be „Iki“ parduotuvės tame pačiame A+ energetinio efektyvumo klasės pastate taip pat veiks „Camelia“ vaistinė ir „Tete-a-tete“ kazino. Parduotuvės prieigose bus galima pasinaudoti bankomatu.

„Lentvaryje atidarytas naujas prekybos centras – tai antrasis šiais metais „Baltisches Haus“ prekybinės paskirties objektas, užbaigiantis 2018 m. bendrovės prekybos centrų plėtrą. Kovo mėnesį Vilniaus priemiestyje, Balsiuose, duris atvėrė pirmasis Lietuvoje pagal tarptautinį tvariųjų pastatų standartą BREEAM statytas prekybos ir paslaugų centras „Žali“, – sako nekilnojamojo turto vystymo ir valdymo bendrovės „Baltisches Haus“ vadovas Audrius Masionis.

Šalia parduotuvės įrengta 60 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, taip pat elektromobilių įkrovimo stotelė dviem transporto priemonėms. Savo keturkojus augintinius gyventojai galės pririšti prie lauke įrengtų specialių stovų.

Planuose – dar daugiau naujų parduotuvių

Rytoj duris po atnaujinimo atvers ir „Iki“ parduotuvė Jonavoje. Į 740 kv. m ploto parduotuvės renovaciją šiame mieste investuota beveik 570 tūkst. eurų. Po rekonstrukcijos prekybos tinklo parduotuvė taip pat atsidarė Klaipėdos prekybos centre „Studlendas“. Į jos atnaujinimą investuota per 1,2 mln. eurų. Atnaujintose tinklo parduotuvėse nuo lapkričio apsipirkti gali ir Plungės bei Kaišiadorių gyventojai. Į tinko parduotuvių šiuose miestuose modernizavimą investuota atitinkamai 238 tūkst. ir 627 tūkst. eurų.

Iš viso per ateinančius dvejus metus visoje šalyje planuojama atidaryti 20 naujų „Iki“ parduotuvių ir rekonstruoti apie 50 esamų.

Keitėsi akcininkų struktūra

Pagrindiniu prekybos tinklo akcininku padidinusi savo investicijų dalį neseniai tapo viena didžiausių Vokietijos mažmeninės prekybos grupių „Rewe“, kuri „Iki“ valdyme dalyvauja nuo 2008 metų. „Rewe“ nuo šių metų lapkričio valdo 93,75 proc. bendrovės „Palink“ akcijų.

„Rewe“ grupė veikia 22 Europos šalyse, jos apyvarta siekia beveik 58 mlrd. eurų. Grupei priklauso tokie prekybos tinklai kaip „Rewe to go“, „Penny“, „Billa“, taip pat kelionių agentūros. Iš viso „Rewe“ priklausantys prekybos tinklai praėjusiais metais valdė 15,3 tūkst. parduotuvių. Grupės valdomose įmonėse dirba 345 tūkst. darbuotojų.

Prekybos tinklas „Iki“ Lietuvoje veiklą vykdo nuo 1991 metų. Šiuo metu šalyje iš viso veikia 230 tinklo parduotuvės.    




NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių