Augantis SBA nekilnojamojo turto sektorius grynina veiklas ir plečia komandą

  • Teksto dydis:

Ambicingą plėtrą numačiusios SBA grupės nekilnojamojo turto sektorius išaugo į dvi strategines įmones, kurios veiklas tęs kaip atskiri vienetai. „SBA Urban“ bus inovatyvus plėtotojas, kuris koncentruosis į naujų projektų ir koncepcijų vystymą bei turto valdymą. Bendrovei vadovaus prie SBA grupės prisijungiantis didelę strateginės plėtros patirtį sukaupęs Giedrius Audickas. Nuo „SBA Urban“ atskirta nauja bendrovė – „Notus Developers“ – bus nekilnojamojo turto projektų ir statybos procesų valdymo kompanija, kurios generalinio direktoriaus pareigas eis Giedrius Cvilikas, iki šiol vadovavęs „SBA Urban“.

„Pradedame veržlaus augimo etapą, kurio sėkmės garantas – inovatyvios ir globaliai konkurencingos idėjos bei sustyguotos funkcijos joms įgyvendinti. Augant veiklos apimtims strateginiu lygmeniu iškristalizavome plėtros kryptis, kurių kiekviena turi didžiulį potencialą. Joms dedikavome stiprias komandas, kurios sufokusuos resursus ir energiją sparčiam augimui Lietuvoje ir užsienio rinkose“, – sako „SBA Urban“ valdybos pirmininkas Lionginas Šepetys.

„SBA Urban“ planuoja per ateinančius 5 m. investuoti 400 mln. eurų. Naujai vystomos veiklos kryptys – aukštųjų technologijų miesteliai (ang. campus), el. prekybos centrai, vėjo miesteliai, kartu tęsiama tvarių ir inovatyvių verslo centrų vystymo kryptis. Pasak L. Šepečio, visus projektus jungia kertiniai principai – tvarumas, darna su aplinka, CO2 emisijų mažinimas.

L. Šepečio teigimu, šiuo intensyviu metu „SBA Urban“ pradedantis vadovauti G. Audickas turi sukaupęs didelę plėtros užsienyje, inovacijų diegimo patirtį. Jis beveik 10 m. dirbo tarptautinėje „Modus Group“ grupėje – vadovavo jos finansams, buvo valdybos nariu, pastaraisiais metais buvo Auto verslo ir Mobilumo verslo vadovas bei valdybos pirmininkas.

„Jungiuosi prie komandos, kurios jau įgyvendinti projektai ir naujai suplanuoti užmojai įkvepia. Patyrę profesionalai, globalus požiūris ir ambicija, precizinis reiklumas kokybei, estetikai ir tvarumui yra tas arsenalas, kuris padės ne tik tvirtinti pozicijas, bet ir katalizuos augimą tarptautinėse rinkose. Tam įdarbinsiu visą savo patirtį ir energiją“, – sako G. Audickas.

Bendrovei „Notus Developers“ vadovaus buvęs „SBA Urban“ (anksčiau – „Urban Inventors”) vadovas G. Cvilikas. Komandą sudarys profesionalų branduolys, įgyvendinęs sudėtingus ir išskirtinius SBA grupės statybos projektus – pradedant ne vieną tarptautinį apdovanojimą pelniusia Vienybės aikšte Kaune, BLC, „Green Hall“ verslo centrų kompleksais ir baigiant pramonės bei logistikos objektais SBA industrinių inovacijų slėnyje šalia Klaipėdos.

„Suvaldyti vystomus nekilnojamojo turto projektus ir statybų procesus, ypač šiuo staigaus statybinių medžiagų kainų šuolio laikotarpiu – yra iššūkis. Todėl investuotojams ir turto valdytojams itin svarbu patikimas statybų partneris. Mūsų komandos įgyvendinti ir įgyvendinami išskirtiniai SBA grupės komercinės, gyvenamosios ir industrinės paskirties nekilnojamojo turto projektai yra mūsų veiklos kokybės ženklas. Savo veikloje ir ateityje vadovausimės aukščiausiais kokybės standartais ir reiklumu bei didelį dėmesį skirsime inovacijoms gana konservatyviame sektoriuje“, – sako G. Cvilikas.

Planuojama, kad „Notus Developers“ vystys ne tik „SBA Urban“, bet ir kitų SBA grupės įmonių projektus – pavyzdžiui, „SBA Home“, „SBA Modular“, o taip pat svarstoma paslaugų plėtra už grupės ribų.

„SBA Urban“ Vilniuje valdo verslo slėnį „Green Hall“. Kaune plėtoja verslo centrą BLC šalia SBA atnaujintos Vienybės aikštės. „SBA Urban“ išvystė „Capitalica Asset Management“ priklausantį verslo centrą „Kauno dokas“. Taip pat industrinius pastatus – logistikos centrą „Innovo logistika“ ir baldų ruošinių gamyklą „Laminn“ SBA industrinių inovacijų slėnyje šalia Klaipėdos, vėliau šiuos pastatus pardavė Estijos fondui „Eften“. Šiuo metu „SBA Urban“ plėtoja gyvenamųjų namų kvartalą „Nemunaičiai“ ant Nemuno kranto Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių