J. Narkevičius: Lietuvos pašto valdybos nariai pareigas eis iki gruodžio 31 dienos

Ketvirtadienį neeiliniame Seimo Ekonomikos posėdyje susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sakė, kad dialogu buvo prieita prie pozicijos, kad Lietuvos pašto valdybos nariai pareigas eis iki gruodžio 31 dienos.

„Siekiant užtikrinti įmonės tęstinumą ir įvertinant valdybos narių kokybiškai profesionalų darbą vykdant pavestą misiją, kuri bus keičiama sudarius naują valdybą, dialogo būdu buvo prieita prie pozicijos, kad (valdyba. – ELTA) eis pareigas iki gruodžio 31 dienos“, – sakė jis.

Ministro teigimu, valdybos nariai neatsisakė eiti pareigų iki gruodžio 31 dienos, nors raštiškų sutikimų dar neturima.

Paklaustas apie motyvus, kurie paskatino atleisti valdybą, J. Narkevičius išsakė norą papildyti valdybą dėl vykdomos, pasak jo, misijos.

„Motyvai yra vieni – siekiame glaudesnio bendradarbiavimo ir didesnio bendrovės įsiklausymo į visuomenės poreikius bei valstybės interesus vykdant bendrovės pertvarką. (...)

Kalbant apie Lietuvos pašto veiklą, valdybos nariai, kurie dabartiniu metu dirba, jie profesionaliai ir atsakingai vykdė savo pareigas ir vykdė misiją, kokia jiems buvo numatyta. Būtent dėl tos misijos yra siekis ją papildyti“, – teigė susisiekimo ministras.

ELTA primena, kad Susisiekimo ministerija, pasinaudodama jai suteiktomis akcininko teisėmis, spalio 31 dieną priėmė sprendimą suformuoti naują akcinės bendrovės Lietuvos paštas valdybą.

Pranešime skelbta, kad artimiausiu metu bus inicijuotos procedūros naujų nepriklausomų narių atrankai, siekiant suformuoti nuolatinę bendrovės valdybą.

Trečiadienį Seimo narys socialdemokratas Algirdas Sysas sakė, kad aiškėja, jog valstybei priklausanti bendrovė Lietuvos paštas be valdybos, kuri praėjusią savaitę buvo atleista, negali dalyvauti konkurse dėl pensijų išnešiojimo.

Pasak A. Syso, susiklosčiusi situacija rodo, kad susisiekimo ministras J. Narkevičius nevaldo situacijos, o valdantieji iš ankstesnių istorijų nepasimokė, kai šių metų pradžioje tūkstančiai pensininkų laiku nesulaukė pensijos.

„Šių metų pradžioje tūkstančiai žmonių laiku nesulaukė pensijų, ir tai įvyko dėl to, kad tiekėjai nesusitvarkė su užduotimi. Pensijų išnešiojimas – grynai organizacinis klausimas. Panašu, kad ūmai atleidus valdybą apie tai nė nebuvo galvojama, ir toks elgesys – nepateisinamas“, – sakė A. Sysas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių