„Kauno baldai“ beveik pasivijo pernykščius pardavimus, tačiau laukia naujas iššūkis

  • Teksto dydis:

SBA grupei priklausantis minkštųjų baldų gamintojas „Kauno baldai“ per tris šių metų ketvirčius pardavė produkcijos už daugiau kaip 15,3 mln. eurų. T. y, beveik pasiekė 2019 metų 9 mėnesių pardavimų lygį, kai jie siekė 15,4 mln. eurų. Kompensuoti dėl karantino ir sustabdytos gamybos patirtus antrojo ketvirčio praradimus padėjo trečiąjį ketvirtį 26 proc. palyginti su pernai augę pardavimai, kurie viršijo 6 mln. eurų.

„Susitelkę vejamės prarastą laiką. Po karantino pagrindinėse eksporto rinkose Skandinavijoje, Beniliukso šalyse ir Vokietijoje vėl atsidarius parduotuvėms mūsų baldų paklausa išaugo, todėl užsakymai iš mūsų partnerių taip pat padidėjo. Sėkmingai tvirtiname pozicijas palyginti naujoje mūsų eksporto rinkoje – Vokietijoje. Spartus pardavimų augimas čia kompensavo dėl koronaviruso sumažėjusią palyginti su pernai mūsų produkcijos paklausą kitose rinkose“, – sako SBA bendrovės „Kauno baldai“ vadovas Tomas Mauricas.

Anot jo, po karantino prekyba baldais Europos rinkose atsigavo netikėtai greitai, tačiau matydami sparčiai didėjantį sergamumą koronavirusu pardavėjai nėra tikri dėl ateities.

„Dalyvaudami po karantino įvykusiose tarptautinėse baldų mugėse pastebėjome mūsų klientų norą didinti užsakymus, kad, jeigu būtų įvesti nauji apribojimai, jie turėtų sukaupę prekių atsargų sandėliuose. Vykdydami šiuos užsakymus jau kuris laikas dirbame maksimaliu pajėgumu. Tačiau mūsų planus gali pakoreguoti kai kurių medžiagų, pavyzdžiui, porolono, tiekimo trikdžiai ir žaliavų kainų kilimas. Vis dėlto, jei įsisiūbuojanti pandemija Europoje vėl nesukaustys prekybos ir neuždarys parduotuvių, o medžiagų tiekimas netrūkinės, šiuos metus „Kauno baldai“ baigs su panašiais pardavimais, kaip pernai. Tikimės, netgi šiek tiek geresniais“, – teigia T. Mauricas.

Pastaraisiais metais „Kauno baldai“ augo dviženkliais skaičiais. Viena pagrindinių to priežasčių – prieš kelerius metus priimtas strateginis sprendimas patiems kurti daugiau baldų kolekcijų. Šiuo metu pačių kauniečių kurti baldai sudaro apie 75 proc. parduodamos produkcijos. Tokį santykį planuojama išlaikyti ir ateityje.

„Kauno baldų“ pardavimai 2019 metais sudarė 20,5 mln. eurų. 100 proc. produkcijos įmonė eksportuoja į Vakarų Europą.

SBA grupė yra viena didžiausių Lietuvoje, veikianti NT, tekstilės ir baldų gamybos sektoriuose. Grupės įmonėse dirba apie 5000 žmonių. SBA baldų gamybos sektoriui be „Kauno baldų“ priklauso „SBA baldų kompanija“, valdanti „Klaipėdos baldus“, „Šilutės baldus“, „Germaniką“, „Visagino liniją“, „Mebelain“. Šiemet numatoma baigti SBA Technologijų ir inovacijų parke jau kylančią baldų komponentų gamyklą „Laminn“.

SBA tekstilės sektorių sudaro „Utenos trikotažas“ kartu su bendrovėmis „Šatrija“ ir „Mrija“. SBA valdo NT inovacijų bendrovę „Urban Inventors“, plėtojančią verslo slėnį „Green Hall“ Vilniuje ir BLC verslo centrą Kaune, taip pat investicijų valdymo bendrovę „Capitalica Asset Management“, kuri Kaune valdo verslo centrą „Kauno Dokas“, Vilniuje – „135“ ir plėtos modernių biurų kompleksą „Verde“ Rygos Skanste rajone, netoli miesto centro. Pernai SBA grupė įsigijo robotikos ir automatikos sprendimus siūlančią bendrovę „Robotex“.Taip pat įsteigė „SBA Modular“, kurios taikinyje – modulinių daugiaaukščių tvarių pastatų gamyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VIENKARTINIAI?

VIENKARTINIAI? portretas
Mūsų vaikui - penkeri. Kai buvo trejų, pakeitėm lovytę, vietoj lenkų gamybos "kūdikiškos" nupirkom IKEA produktą, pagal didumą galintį tikti iki paauglystės. Deja, pilkos spalvos lova, kad ir moderni, bet tarsi vienkartinė, - vos vaikui joje pasijudinus, traška, atrodo, tuoj sulūš. O vaikas nuo tų garsų prabunda. Ar tai normalu, kai baldas vos du metus tarnavęs, jau kelia problemų dėl savo tvirtumo?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių