Klaipėdoje įsteigtas Akvakultūros kompetencijų centras

  • Teksto dydis:

Naujos galimybės glaudesniam mokslo bei verslo bendradarbiavimui, vertingos praktikos bazė studentams – visa tai atvers uostamiestyje veiklą pradedantis Akvakultūros kompetencijų centras. Susitarimą dėl jo steigimo liepos 31 d. pasirašė Klaipėdos universiteto bei Klaipėdos mokslo ir technologijų parko vadovai.

Akvakultūros kompetencijų centras veiks KU Verslo inkubatoriaus patalpose. Čia jau sutelkta daug modernios įrangos – tuo rūpinosi Klaipėdos mokslo i technologijų parkas, drauge su partneriais iš užsienio dalyvaujantis projekte „InnoAquaTech". Infrastruktūra kainavo apie 100 tūkst. eurų, dalis reikiamų lėšų gauta iš ES fondų.

„Šiuolaikinėmis technologijomis aprūpintas  Akvakultūros kompetencijų centras taps platforma siekiant perimti žinias ir technologijas, įgalinančias didesnį akvakultūros industrijos konkurencingumą. Tam itin svarbios sąlygos vykdyti mokslinius tyrimus, galimybė modeliuoti akvakultūros sistemas, sutelkti specialistus ir įmones generuojant naujus verslo modelius“, – kalbėjo Klaipėdos mokslo ir technologijų parko vadovė Roma Stubrienė.

Tikimasi, kad Akvakultūros kompetencijų centro duris dažnai varstys ne vien akvakultūros specialistai, bet ir jaunoji karta – jūrinių bei inžinerinių specialybių studentai, kuriems aktualu sukaupti kuo daugiau praktinės patirties. „Akvakultūros kompetencijų centras – tai naujas kokybinis standartas mūsų universitete. Jaunimui svarbu kuo anksčiau susipažinti su realiai funkcionuojančių sistemų veikimo principais, tad šio centro reikalingumas ir nauda yra neabejotini“,  – akcentavo laikinai einantis KU rektoriaus pareigas prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Bendradarbiaujant su užsienio ir KU mokslininkais kompetencijų centre jau pradėtas vykdyti pirmasis eksperimentas – projektas apima pramoninį krevečių auginimą. Planuojama, jog KU Verslo inkubatoriuje bus užauginta apie 400 kg vėžiagyvių bei sukaupta vertingos patirties, kuria galės pasinaudoti įmonės, norinčios užsiimti Lietuvoje dar nauju verslu.

Krevečių auginimui skirtos aštuonios didelės talpos. Uždaro tipo sistema, kuri įdiegta eksperimentinėje bazėje, yra tausojanti vandenį, itin palanki aplinkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mera

Mera portretas
sušerkit krevetėms.Užtenka kaspinėliu atidarymuose prikarpė ir ženkliuku pasižymėjusiems vaikams prisegiojo.Daugiau iš ano jokios naudos nebus

Bent kažką

Bent kažką portretas
moksliui naujo įkūrė o ne sutrumpino ir panaikino
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių