Labdaros fonde – galimos manipuliacijos ir fiktyvūs projektai

Buvę labdaros-paramos fondo „Algojimas“ darbuotojai tvirtina, kad fondas piktnaudžiavo vykdant projektus, taip pat žmonių suaukota parama, vengė mokėti atlyginimus, skelbia LRT.

Visuomeninis transliuotojas nurodo, kad buvusių darbuotojų liudijimai, jų susirašinėjimai rodo, jog  fondo vadovė Aušra Stančikienė manipuliuoja fondo vardu vykdant galbūt fiktyvius projektus, klastojant ataskaitas. Pati A. Stančikienė tvirtino, kad visi pinigai panaudoti pagal paskirtį ir jokių klastojimų nėra buvę, o su darbuotojais atsiskaitoma laiku.

Viena istorijų – žmonių paaukoti 21 tūkst. eurų Rokiškio rajone gyvenančiam vaikinui įsigyti kosulio asistentą. Teigiama, jog neįgaliajam pervesta tik 10 tūkst. eurų.

Buvusi darbuotoja Rūta Klišytė sako negavusi jokių pinigų už beveik 70 tūkst. eurų vertės projektą „Ištiesk gerumui ranką: padėk negalią turintiems vaikams“, nors buvo įdarbinta šio projekto vadove, bet jo realiai nevykdė. Darbuotojai nurodo, kad kiti projektai galėjo būti fiktyvūs ir realiai paslaugos neteikiamos, darbuotojams atlyginimai vėlavo, jie buvo įteisinami kaip labdara. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Tie fondai turi būti griežtai tikrinami. Štai kur Jakeliūnas galėtų padirbėti iš peties, ir sutvarkyti tą pasitikėjimo nekeliantį, nekontroliuojamą balaganą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių