„Vilniaus duonos“ atstovų teigimu, prieššventiniu laikotarpiu duonos gamybos apimtys išauga kiekvienais metais, tačiau šiemet duonos populiarumas dar didesnis nei įprastai – likus dienai iki šv. Kalėdų, iškepta 70 proc. daugiau duonos nei gruodžio vidurkis.
Bendrovės komercijos direktorius Gražvydas Jukna pastebi, kad šiemet prieš žiemos šventes išaugo visų rūšių duonos pardavimai. Ruginės duonos parduota beveik 80 proc., o kvietinės – virš 60 proc. daugiau nei vidutiniškai.
„Stipriai augantį ruginės duonos populiarumą galima būtų sieti su pastarųjų metų tendencija rinktis natūralesnius bei sveikesnius gaminius. Pastebime, kad vis daugiau žmonių ieško duonos su didesne dalimi viso grūdo ruginių miltų, su įvairiais grūdais ir sėklomis, be mielių ar su mažesniu cukraus kiekiu. Šių įpročių neatsisakoma ir per šventes“, – sako G. Jukna.
Dideliu pardavimų šuoliu ruginių gaminių kategorijoje prieš Kalėdas pasižymėjo „Vilniaus duonos“ kepama „Agotos“ juoda duona (daugiau nei 60 proc. augimas) ir „Beatos virtuvės“ juoda duona su sėklomis (beveik 80 proc. augimas).
„Kvietinė duona savo populiarumą išlaiko per visas šventes, tačiau prieš šias Kalėdas pastebėjome didesnį jos paklausos augimą nei įprastai. Tokios tendencijos per daug nestebina. Šiemet vartotojams pasiūlėme naujų kvietinių gaminių, be to kiekvienais metais vis dar auga ir kvietinės sumuštinių duonos su įvairiais priedais populiarumas“, – teigia įmonės komercijos direktorius.
Naujausi komentarai