Lietuvos įmonės stebi situaciją dėl „Huawei“: koks bus telefonų likimas?

  • Teksto dydis:

JAV interneto milžinei „Google“ pareiškus apie nutraukiamus ryšius su Kinijos technologijų milžine „Huawei“, kurią Vašingtonas laiko grėsme nacionaliniam saugumui, Lietuvos telekomunikacijos bendrovės teigia kol kas nežinančios, koks bus tolesnis „Huawei“ telefonų likimas, rašo portalas lzinios.lt.

Bendrovės „Telia Lietuva“ atstovo ryšiams su visuomene Audriaus Stasiulaičio teigimu, sprendimas dar nepriimtas. Anot jo, situacijaapie „Huawei“ ir kitus Kinijos tiekėjus stebima, tačiau šiuo metu dar per anksti pasakyti, kaip JAV sankcijos paveiks įmonės veiklą.

„Jei taip atsitiktų, be abejonės, mes laikysimės visų teisinių reikalavimų ir prisitaikysime prie aplinkybių“, –portalui sakė jis.

„Tele2“ atstovas Andrius Baranauskas sakė, kad sankcijos tikriausiai palies tik būsimus telefonų modelius, o senieji veiks kaip veikę. Jis taip pat priminė, kad garantiniai įsipareigojimai jau įsigijusiems šiuos telefonus galios.

„Bitė Lietuvos“ teigimu, bendrovė taip pat stebi situaciją ir aktyviaibendraujasu „Huawei“ atstovais.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) šalies bendrovėms uždraudė naudoti telekomunikacijų įrangą, kurią tiekia grėsmę Amerikos nacionaliniam saugumui esą keliančios užsienio bendrovės, įskaitant irKinijostelekomunikacijų milžinę.JAV vyriausybės agentūroms jau uždrausta pirkti „Huawei“ įrangą.

Antradienį pranešta, jog JAV 90 dienų atidėjo verslo santykių su „Huawei“ draudimą, kad būtų išvengta didžiulių sutrikimų.

Pirmadienį pranešta, kad „Huawei“ nebeturės prieigos prie „Google“ partneriams siūlomų programėlių ir paslaugų, pavyzdžiui, gmail.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Baikit jūs čia tituluotis tais "šūdspertais", jei nieko neišmanote. Snarglėtas piemuo vaidins čia prieš mane kažkokį "ekspertą"...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių