Pereiti į pagrindinį turinį

Britai turistus evakuoja, o lietuviai skrydžių į Egiptą nestabdo

2015-11-05 12:03
BNS inf.
T. Lukšio / Fotobanko nuotr.

Didžiausi Lietuvos kelionių organizatoriai kol kas nestabdo skrydžių į Egipto kurortą Šarm el Šeichą. Tuo metu Didžioji Britanija ketina evakuoti savo turistus po pranešimų, kad Sinajaus pusiasalyje sudužęs Rusijos laineris galėjo būti susprogdintas.

„Tez Tour“ atstovė sako, kad bendrovė kol kas nėra priėmusi sprendimo, ar toliau skraidins į Egipto kurortą. „Novaturas“ taip pat skraidina turistus įprastai. Užsienio reikalų ministerija jokių rekomendacijų dėl kelionių į Šarm el Šeichą kol kas nepateikė.

„Šiai dienai Šarm el Šeiche yra iš viso 203 mūsų turistai, artimiausias skrydis numatytas sekmadienį. Šiuo metu sprendimų jokių nesame padarę, nes stebime situacijas, konsultuojamės su partneriais „Small Planet Airlines“, taip pat palaikome ryšį su Užsienio reikalų ministerija“, - BNS sakė Inga Aukštuolytė.

Pasak jos, jeigu ministerija sugriežtins rekomendacijas dėl kelionių į Šarm aš Šeichą, tuomet skrydžiai bus nutraukti. Anot jos, tokiu atveju būtų svarstoma, ar turistams pasiūlyti kitas kelionių kryptis.

„Novaturo“ atstovė Dovilė Zapkutė BNS teigė, kad šiuo metu skrydžiai vyksta, kaip planuota.

„Atidžiai stebime situaciją Egipte, vadovaujamės Užsienio reikalų ministerijos rekomendacijomis, oficialių institucijų Egipte, savo partnerių teikiama informacija. Šiai dienai skrydžius vykdome, kaip suplanuota. Pasikeitus situacijai, reaguosime pagal aplinkybes“, - BNS teigė D.Zapkutė.

Pasak jos, Šarm el Šeiche šiuo metu yra 212 „Novaturo“ klientų.

Trečiadienį JAV pareigūnai pareiškė, kad scenarijus, jog Rusijos laineris Egipte buvo susprogdintas, yra „labai tikėtinas“.

Rusijos lėktuvui sudužus šeštadienį virš Egipto Sinajaus pusiasalio, žuvo visi 224 juo skridę žmonės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų