Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos paštas į paštomatų plėtrą Latvijoje ir Estijoje investuos 4 mln. eurų

2023-09-20 10:03
BNS inf.

Lietuvos paštas į paštomatų tinklą „LP Express“ Latvijoje ir Estijoje investuos daugiau negu 4 mln. eurų, o tinklą trijose Baltijos šalyse sudarys daugiau nei 700 paštomatų, trečiadienį pranešė Lietuvos paštas.

Ž. Gedvilos / BNS nuotr.

„2024 metų kovą Latvijoje ir Estijoje pradės veikti apie 300 šio tinklo paštomatų, per kuriuos siuntas patogiai siųsti ir gauti galima bus visame Baltijos regione“, – rašoma pranešime.

Pasak Lietuvos pašto, sprendimą plėsti paštomatų tinklą į Latviją ir Estiją lėmė nuolat augančios e. prekybos apimtys bei siekis išlaikyti ir didinti konkurenciją.

„Nuo Vilniaus iki Talino veikiančio paštomatų tinklo poreikį diktuoja didžiųjų užsienio bendrovių požiūris į Baltijos regioną kaip į vieningą rinką, taip pat augantis vietinių verslo klientų poreikis naudotis paštomatų paslaugomis visose trijose šalyse“, – pranešime sakė Lietuvos pašto generalinis direktorius Rolandas Zukas.

Lietuvos paštas nurodo, kad remiantis duomenų rinkimo platformos „Statista“ prognozėmis, 2023-2027 metais trijose Baltijos šalyse e. prekybos rinka kasmet augs po 11 procentų. 

Pirmąjį šių metų pusmetį per „LP Express“ tinklą buvo pristatyta 3,95 mln. siuntų – 49 proc. daugiau nei tuo pat laiku pernai. Dabar šalyje yra 354 „LP Express“ paštomatai, tačiau juos sujungus su paštomatų dalijimosi tinklu „uDrop“ „LP Express“ jau iki šių metų pabaigos taps didžiausiu tinklu Lietuvoje su 437 paštomatais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų