R. Pocius: „Perlo Energijos“ veiklos stabdymas susijęs su nenoru ieškoti alternatyvų

Antros pagal klientų skaičių nepriklausomos elektros tiekėjos „Perlo Energijos“ sprendimas stabdyti veiklą nėra susijęs su jos finansiniais rezultatais – tai susiję su bendrovės nenoru ieškoti alternatyvų, sako Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) pirmininkas Renatas Pocius.

Pasak jo, dėl šios situacijos VERT atliks įmonės patikrinimą.

„Bendrovei pranešus, kad stabo nepriklausomo elektros energijos tiekimo veiklą, reguliavimo taryba pradeda bendrovės patikrinimą ir šio patikrinimo metu bus siekiama įvertinti nepriklausomo elektros energijos tiekėjo veikos stabdymo pagrįstumą, taip pat vertinsime visų vartotojų, su kuriais buvo sudarytos sutartys, jų nutraukimo pagrįstumą“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė R. Pocius.

„Perlas Energija“ yra pateikusi preliminarią informaciją ir iš jos matome, kad bendrovės veiklos stabdymas nesusijęs su įmonės neigiamais finansiniais rodikliais, tačiau susijęs su bendrovės nenoru ieškoti alternatyvų ateities rizikų suvaldymui“, – pridūrė jis.

„Ištyrus ir nustačius, kad buvo pažeisti licencinės veiklos sąlygų pažeidimai, bendrovei gresia sankcijos, kurios numatytos teisės aktuose – iki 10 proc. metinės apyvartos“, – kalbėjo jis.

„Perlo Energijos“ vadovas Vilius Juraitis anksčiau yra sakęs, kad bauda iki 10 proc. jos metinių pajamų reikštų reikštų 1 milijoną eurų viršijančią sumą ir dar labiau apsunkintų įmonės situaciją.

Pasak R. Pociaus, preliminari įmonės informacija kelia pagrįstų abejonių dėl bendrovės veiksmų, kuriais ji gali siekti visus nuostolius iš veiklos perkelti ant valstybės ar kitų rinkos dalyvių pečių bei siekiant finansinės naudos bendrovės akcininkams.

VERT pirmininkas sakė, kad visa gauta papildoma informacija apie įmonę bus perduota Generalinei prokuratūrai.

„Mes jau anksčiau kreipėmės į Generalinę prokuratūrą, kad būtų apsaugotas viešasis interesas ir dar kartą atlikę patikrinimą, gavę detalesnių duomenų, mes papildomai juos pateiksime Generalinei prokuratūrai, kuri galėtų įvertinti susidariusią situaciją“, – sakė R. Pocius.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad „Perlas Energija“ pagal teisės aktus apie veiklos stabdymą turi informuoti bent prieš tris savaites, o dabartinis jos pareiškimas šių reikalavimų neatitinka.

„VERT jau kreipėsi į bendrovę, kad ji turėtų laikytis teisės aktų reikalavimų ir tinkamai pasikoreguoti savo pranešimą, kurį yra paskelbusi“, – sakė R. Pocius.

VERT pirmininko teigimu, kad tie vartotojai, kurie suvartoja mažiau nei 1000 kWh ir yra pasirinkę „Perlą Energiją“ kaip nepriklausomą tiekėją, gali grįžti į visuomeninį tiekimą arba pasirinkti kitą tiekėją. Daugiau elektros suvartojantieji įmonės klientai turėtų pasirinkti kitą tiekėją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Visiškas absurdas "tiekėju" vadinti tą, kuris neturi nei gamybos, nei komunikacijų. Tai elementarus "perpirkėjas", kuris jokių techninių operacijų nebevykdo, išskyrus - bankines. Juk ne veltui Adolfo iš Braunau tokią veiklą pas save Vokietijoje buvo uždraudęs.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių