Registrų centras: 2020-ieji – elektroninių aukcionų ir varžytynių proveržio metai

  • Teksto dydis:

Registrų centro administruojamame elektroninių varžytynių ir aukcionų portale praėjusiais metais augo tiek paskelbtų aukcionų bei varžytynių kiekiai, tiek juose dalyvavusių dalyvių skaičius, tiek ir bendra jų metu parduoto turto vertė, praneša Registrų centras.

Praėjusiais metais portale evarzytynes.lt iš viso paskelbta 12,3 tūkst. elektroninių aukcionų ir varžytynių, kuriuose dalyvavo 11,6 tūkst. dalyvių. Bendra praėjusiais metais parduoto turto vertė viršijo 110 mln. eurų.

Anot Registrų centro Paslaugų valdymo direktorės Dianos Vilytės, galimybe realizuoti turtą internetu elektroniniuose aukcionuose pasinaudoja vis daugiau institucijų – vien tik per praėjusius metus šia sistema pradėjo naudotis per 40 įvairių valstybės ar savivaldybių valdomų įmonių ir įstaigų.

Tarp daugiausiai aukcionų paskelbusių ir didžiausio dalyvių kiekio sulaukusių naujų organizatorių – Vilniaus Gedimino technikos universitetas, Nacionalinė žemės tarnyba, Klaipėdos ir Telšių apskrities vyriausieji policijos komisariatai ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

2020 metais antstolių skelbtose varžytynėse parduota turto už beveik 43 mln. eurų. Nemokumo administratorių varžytynėse pernai realizuota turto už 12 mln. eurų, savivaldybių aukcionuose – taip pat už 12 mln. eurų, kitų institucijų aukcionuose – už 18,5 mln. eurų. Praėjusiais metais taip pat įvyko Turto banko organizuoti aukcionai už beveik 20 mln. eurų.

Brangiausiu e. varžytynėse ir aukcionuose parduotu objektu pernai buvo metų pradžioje už beveik 2,9 mln. eurų Turto banko organizuotame aukcione parduotas buvęs Finansų ministerijos mokymo centras Vilniuje, Žvėryno mikrorajone. Antroje vietoje buvo už 2,15 mln. eurų antstolių organizuotose varžytynėse parduoti Nidoje esantys poilsio namai, trečioje – už beveik 2 mln. eurų Turto banko organizuotame aukcione realizuotas Belmonto žirgynas Vilniuje.

Varžytynių ir aukcionų internete paslaugą Registrų centras teikia nuo 2013 metų. Nuo elektroninės paslaugos sukūrimo įvyko apie 19 tūkst. varžytynių ir aukcionų, kuriuose turto parduota už maždaug 600 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių