Šių metų pirmą pusmetį panaikintos septynios valstybės valdomos įmonės

Per šių metų pirmą pusmetį prijungimo, likvidavimo ar kitais būdais panaikintos septynios valstybės valdomos įmonės (VVĮ), kurių veikla buvo neefektyvi, nuostolinga ir perteklinė. Tai rodo naujausia Valdymo koordinavimo centro parengta tarpinė 2019 m. VVĮ veiklos ataskaita.

Šių metų pirmą pusmetį VVĮ portfelį sudarė 54 įmonės, o tai yra vienuolika įmonių mažiau nei lygiai prieš metus, 2018 metų viduryje, arba septyniomis įmonėmis mažiau nei 2019-ųjų pradžioje.

„Jau keleri metai yra ryškiai matomas progresas VVĮ reorganizavimo ir su juo susijusiuose procesuose. Optimizuojant VVĮ valdymą, siekiama sujungti vienodą veiklą vykdančias įmones, jas konsoliduoti, iš principo pertvarkyti ir atsisakyti valstybės įmonių teisinę formą turinčių bendrovių, kaip numato EBPO valdysenos principai. Mažėjanti VVĮ portfelio apimtis yra pozityvių valdysenos pokyčių dalis“, – pranešime cituojamas „Stebėsenos ir prognozių agentūra“ direktorius Vidas Danielius.

Didžiausią dalį reorganizuotų VVĮ sudaro valstybės įmonės teisinės formos bendrovės, kurias pertvarkyti įpareigoja ir EBPO rekomendacijos. Šiuo metu visame VVĮ portfelyje valstybės įmonių yra likę mažiau nei trečdalis.

Per paskutinius 12 mėnesių bendrai visų VVĮ pajamos išaugo daugiau nei 10 proc. ir 2019 metų viduryje siekė beveik 1,5 mlrd. eurų. Bendrai visų VVĮ valdomas turtas šiemet padidėjo beveik 0,4 mlrd. eurų ir birželio pabaigoje siekė 9,7 mlrd. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu portretas
Jei rašot tai rašykit iki galo kokios tos 7 įmonės
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių