- Klaipeda.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Vasarą norisi ne tik rinktis lengvesnį, ne tokį kaloringą maistą, tačiau ir mažiau laiko praleisti prie puodų. Visa tai įmanoma turint vos kelis maisto ruošimo įrenginius.
„Senukų“ ekspertai dalijasi patarimais, kokia smulkioji virtuvės technika padės išspręsti visus vasariškus maisto ruošimo iššūkius.
Gruzdintuvės – sveikesnis būdas gaminti maistą
Ieškantiems sveikesnio ir greitesnio būdo gaminti maistą, ekspertai pataria pasidomėti gruzdintuvėmis. Jose maistas ruošiamas garuose, produktai tolygiai kepa jų nevartant, todėl ruošiamas maistas reikalauja mažiau dėmesio. Jose kai kuriuos maisto produktus, pavyzdžiui daržoves, bulves, mėsą galima ruošti visai be aliejaus, o jei norite traškaus ir lengvai apskrudusio efekto – tereikia panaudoti kelis jo lašus.
„Vasarą itin norisi mėgautis sveikais, skaniais, lengvai pagaminamais patiekalais. Sveikesnio gyvenimo būdo populiarėjimas skatina gyventojus domėtis inovatyviais maisto ruošimo sprendimais, tai rodo ir šiuo sezonu išaugęs gruzdintuvių populiarumas“, – kalba Elona Uckutė, „Kesko Senukai“ rinkodaros direktorė.
Senukų nuotr.
Specialistai rekomenduoja prietaisą rinktis pagal poreikius: mažesnėms šeimoms geriau tiks kompaktiškesni prietaisai, o jei maistą dažnai ruošiate didelei šeimai ar gausiai draugų kompanijai – tuomet verta rinktis didesnės talpos gruzdintuves. Trumpiau užtrukti virtuvėje padės ir lengva priežiūra: jos dalis galima plauti indaplovėje.
Ir sveikuoliškiems kokteiliams, ir padažams
Dar vienas ne tik vasaros sezono metu nepakeičiamas prietaisas – kokteilinė. Ji pasitarnaus tiek plakant mėgstamų vaisių ar daržovių glotnučius, tiek sugrūdant ledukus šaltai kavai ar gaiviesiems gėrimams, tiek maišant norimą padažą.
Renkantis kokteilinę, specialistai pataria atkreipti dėmesį į jos galią – kuo jos variklis galingesnis, tuo greičiau bus susmulkinti produktai. Jei norite ja smulkinti ledukus, tuomet reikėtų rinktis bent 1500 W galios prietaisą.
Dar vienas svarbus pasirinkimo kriterijus – indo talpa. Tad norintiems ruošti vitaminizuotus gėrimus tik sau, užteks 1 litro talpos indo, tačiau jei laukiančiųjų kokteilių rikiuojasi eilė, tuomet geriau rinktis didesnės talpos prietaisą.
Senukų nuotr.
Šio prietaiso priežiūra taip pat nesudėtinga – visas nuimamas dalis galima plauti indaplovėje.
Vienas įrankis ir deserto, ir sriubos ruošimui
Daugybę funkcijų galintis atlikti trintuvas taip pat praverčia gaminant vasariškus patiekalus greičiau ir paprasčiau. Skirtingi priedai pravers ruošiant tirštas daržovių sriubas, salsos ar gvakamolės padažą, plakant kiaušinius ar kremus, smulkinant įvairias daržoves bei riešutus salotoms, trinant košę.
Tačiau ieškantiems šio virtuvės pagalbininko, profesionalai žeria patarimų. Visų pirma jie akcentuoja trintuvo galią, universalumą, ilgaamžiškumą.
„Klientai nori kuo trumpiau užtrukti virtuvėje, todėl jie dažniausiai renkasi didesnės galios trintuvus, kurie lengviau ir greičiau susidoroja su virtuvės užduotimis. Tiek elektroninėje, tiek fizinėse parduotuvėse gyventojai ieško ilgaamžių, patikimų gamintojų prekių, turinčių nerūdijančio plieno peiliukus. Taip pat svarbūs jo priedai bei aksesuarai, leidžiantys su vienu įrankiu atlikti įvairesnių funkcijų“, – pristato E. Uckutė.
Senukų nuotr.
Grilis namų virtuvėje
Grilio patiekalus galima kepti ne tik savo sode ar terasoje, tačiau ir namuose. Tam skirti elektriniai griliai, kuriuose paprasta paruošti vakarienę, o maistas yra sveikesnis, nes nenaudojama aliejaus.
Tačiau renkantis elektrinį grilį, verta atkreipti dėmesį į svarbias jo funkcijas: lengvas valymas, keičiamos kepimo lentelės, automatinis kepimo laiko nustatymas. Jei planuojate ruošti grilio patiekalus dažnai, specialistai siūlo rinktis prietaisą, turintį daugiau kepimo funkcijų. Tokiu būdu tame pačiame grilyje galėsite skrudinti ir mėsos patiekalus ar daržoves, taip pat gaminti sumuštinius, blynus ar vaflius.
Tvarus požiūris į maistą
Vasarą maistas greičiau praranda savo skonį, išvaizdą, kokybę. Todėl tam, kad maisto produktai ne taip greitai sugestų ir jų nereikėtų staiga išmesti, pravers vakuumatorius. Anot „Senukų“ ekspertų, vakuumo maišeliuose esantis maistas ilgiau išsaugo savo vertingiausias savybes: vitaminus, skonį, šviežumą.
Senukų nuotr.
Tačiau renkantis šį prietaisą, svarbu atsižvelgti į savo poreikius. Didesnius vakuumatorius su kamera specialistai siūlo rinktis tada, kai norima vakuumuoti marinatus, kitus skystus produktus. Išorinio tipo vakuumatorius yra pigesnis, tačiau ir kompaktiškesnis bei universalesnis variantas.
Galia ir slėgis taip pat itin svarbūs techniniai parametrai renkantis vakuumatorių. Dažnai manoma, kad kuo šis prietaisas galingesnis, tuo daugiau oro ištraukiama. Vis tik tiesa ta, kad tai priklauso ir nuo paties aparato sandarumo, todėl ne mažiau svarbus dar vienas vakuumatoriaus kriterijus – slėgis. Jis turėtų būti kuo mažesnis.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
V. Matijošaitis: užtruko, bet duotas žodis – ištesėtas23
Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis džiaugiasi, kad „Vičiūnų grupės“ pasitraukimo iš Rusijos rinkos istorijoje pagaliau padėtas taškas. Kelis pastaruosius metus kritikos dėl įmonės veikimo Kaliningrade susilauk...
-
„Amber Grid“ vadovas: GIPL detalių keitimas gali užtrukti mažiausiai metus2
Rinkos reguliuotojui įpareigojus dujų perdavimo sistemos operatorę „Amber Grid“ pakeisti įtarimų sukėlusias galimai rusiškas jungiamąsias detales, sumontuotas Lietuvos ir Lenkijos magistraliniame dujotiekyje (GIPL), pasak bendrovės v...
-
D. Matijošaitis apie „Vičiūnų“ pasitraukimą iš Rusijos: akivaizdu, kad žaidėme ne savo žaidimą27
Kauno mero Visvaldo Matijošaičio iš dalies valdoma žuvies bei kitų maisto produktų gamybos ir prekybos „Vičiūnų grupė“ oficialiai patvirtino pardavusi Rusijos Kaliningrado srityje veikiantį fabriką ir dar 7-iose valstybėse ...
-
G. Nausėda apie parduotą „Vičiūnų grupės“ verslą Rusijoje: geriau vėliau negu niekada13
Kauno mero Visvaldo Matijošaičio iš dalies valdomai žuvies bei kitų maisto produktų gamybos ir prekybos „Vičiūnų grupei“ po dvejus metus trukusio proceso pardavus verslą Rusijoje, prezidentas Gitanas Nausėda sako, jog jis par...
-
VERT įpareigojo „Amber Grid“ pakeisti GIPL detales su rusiškomis žymėmis4
Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) įpareigojo dujų perdavimo sistemos operatorę „Amber Grid“ pakeisti įtarimų sukėlusias Lietuvos ir Lenkijos magistralinio dujotiekio (GIPL) galimai rusiškas jungiamąsias detales. ...
-
„Orlen Lietuva“ atlygino 146 tūkst. eurų į jūrą išsiliejusios naftos sukeltą žalą4
Naftos importo ir perdirbimo bendrovė „Orlen Lietuva“ teigia atlyginusi aplinkosaugininkų nustatytą 146,4 tūkst. eurų žalą, kai vasario pradžioje Baltijos jūroje ties Būtingės naftos terminalu išsiliejo beveik 2 tonų naftos. ...
-
Lietuvoje startuoja Graikijos „Aegean Airlines“ – dukart per savaitę skraidins į Atėnus1
Lietuvoje startuoja nacionalinė Graikijos oro vežėja „Aegean Airlines“ – du kartus per savaitę ji tiesiogiai skraidins iš Vilniaus į Atėnus. Tikimasi, kad keliautojai per Atėnus galės pasiekti daugiau pasaulio šalių jun...
-
„Vičiūnų grupė“ pardavė gamyklą Kaliningrade60
Kauno mero Visvaldo Matijošaičio ir jo verslo partnerio Liudo Skieraus valdoma žuvies bei kitų maisto produktų gamybos ir prekybos „Vičiūnų grupė“ Rusijos valdymo grupei „Gruppa Okean“ pardavė visą verslą Rusijoje &nda...
-
„Maxima“ kviečia dirbti: apmokome, suteikiamas transportas, apgyvendinimas bei nemokamas maitinimas9
Šalia Lentvario netrukus pradės veikti naujas „Maxima LT“ logistikos centras. Jo vadovas Modestas Virvilas jau renka savo komandą – jo kolegomis gali tapti ir patirties logistikoje neturintys kandidatai. ...
-
Svarbiausi faktai apie Lietuvoje gamyklą planuojančią statyti „Rheinmetall“3
Vokietijos gynybos pramonės milžinei „Rheinmetall“ planuojant Lietuvoje statyti 155 mm artilerijos amunicijos gamyklą, BNS pateikia pagrindinius faktus apie dar 19-ojo amžiaus pabaigoje įkurtą Vokietijos koncerną, kuris taptų vienu didžiau...