Sparčiausia NT plėtra – kairiajame Nemuno krante: į SBA vystomą rajoną investuos per 250 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Nekilnojamojo turto (NT) ekspertų perspektyviausiu ir sparčiausiai besiplečiančiu rajonu Kaune vadinamas kairysis Nemuno krantas per ateinančius 6 metus sulauks kelių šimtų milijonų eurų investicijų. SBA grupės NT bendrovė „SBA Urban“ kartu su Barščiams priklausančia investicine įmone „TABA Invest“ į „Nemunaičių“ kvartalo plėtrą investuos daugiau kaip 250 mln. eurų. Antrajame „Nemunaičių“ etape pradėtos verslo centro, gyvenamojo namo bei daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės statybos. Būstų „Pasakoje“ rezervacija jau prasidėjo – www.nemunaiciai.lt.

Investicijos augins kairįjį Nemuno krantą

„Kartu su partneriais „TABA Invest“ investuosime daugiau nei ketvirtį milijardo eurų, kad Nemuno pakrantėje sukurtume ištisą naują miesto dalį. „Nemunaičiai“ taps naujuoju miesto centru, kuris bus gyvas, pulsuojantis, pritaikytas jaukiam gyvenimui ir patogus verslui. Išskirtinės architektūros gyvenamosios ir komercinės paskirties rajonas išsiplės iki 6 ha. Vien antruoju etapu per artimiausius porą metų ketiname investuoti daugiau kaip 50 mln. eurų“, – teigė „SBA Urban“ valdybos pirmininkas Lionginas Šepetys.

„SBA Urban“ nuotr.

Pasak jo, Kauno miesto planuojama plėtra kaimynystėje – M. K. Čiurlionio koncertų salė, naujasis pėsčiųjų ir dviratininkų tiltas, H. ir O. Minkovskių gatvės rekonstrukcija, investicijos į Nemuno salą – čia kurs meno, kultūros ir sporto epicentrą, kurio neatsiejama dalimi taps ir SBA kartu su investicine bendrove „TABA invest“  plėtojamas rajonas.

„Nemunaičiai“. Kapsulės atidengimo ceremonija. „SBA Urban“ nuotr.

„Tai, kas šiuo metu vyksta Žemojoje Fredoje, upės pakrantėje, yra abipusio pasitikėjimo rezultatas tarp miesto ir verslo. Davėme pažadą kauniečiams, kad gaivinsime kairįjį Nemuno krantą, tiesdami tiltą iš Nemuno salos, statydami Čiurlionio koncertų centrą, rekonstruodami Minkovskių gatvę. SBA tai išgirdo ir ėmėsi vystyti „Nemunaičių“ projektą. Šiandien čia jau matome patrauklią erdvę, kurios link krypsta naujasis miesto centras“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„SBA Urban“ nuotr.

„Verslai ir gyventojai šią teritoriją, apimančią Žemąją Fredą ir Aleksotą, pamėgo dėl patogios vietos – šalia upės – ir žalios aplinkos. Intensyviau kurtis jie čia pradėjo Viduramžiais, o suklestėjo XIX amžiuje: klestėjo ir pramonė, ir bitininkystė. Dabar, apsisukus istorijos ratui, ši miesto teritorija vėl įgauna gyvybės ir tampa patrauklia šiuolaikiniam verslui ir jaukiam gyvenimui“, – paraleles su istoriniais momentais nubrėžė istorikė Kristina Petrauskė. 

„SBA Urban“ nuotr.

Ir gyvenimui, ir verslui

Antrojo „Nemunaičių“ plėtros etapo statybų pradžia pažymėta simboline ceremonija, kurios metu atidengta meninė instaliacija, įprasminanti naujojo etapo ambiciją ir architektūrinę raišką. Šiame etape H. ir O. Minkovskių g. iškils 8 000 kv. m gyvenamasis projektas „Pasaka“,  daugiau nei 10 000 kv. m verslo centras „Hermanas“ ir per 500 vietų daugiaaukštė automobilių stovėjimo aikštelė. Į šiuos objektus, kuriuos projektavo nacionalinės premijos laureato Rolando Paleko architektų studija, planuojama investuoti daugiau kaip 50 milijonų eurų.

„SBA Urban“ nuotr.

Gyvenamajame pastate „Pasaka“, kuris įkvėptas M. K. Čiurlionio ir jo kūrinių, rinkai siūlomi 95 modernūs butai, kurių didžioji dalis orientuoti į Nemuną. Daug dėmesio skirta ir pastato funkcionalumui, patogiam gyvenimui, o pagrindinis akcentas čia – privatus ir erdvus kiemas su žaliosiomis ir poilsio erdvėmis. Gyvenamojo projekto generalinis rangovas – bendrovė „Infes“.

„SBA Urban“ nuotr.

Verslo centras „Hermanas“, kuris apmalšins Kauno verslų alkį moderniems A klasės biurams, rinkai pasiūlys daugiau kaip 10 000 kv. m naujų erdvių. 8 aukštų verslo centre „Hermanas“ vieno aukšto plotai varijuos nuo 1044 iki 1500 kv. m, ir bus itin patrauklūs didesnėms įmonėms, norinčioms įsikurti vienoje erdvėje. Planuose – ir keli mažesnio ploto, 106–305 kv. m erdvių biurai. Šio projekto generalinis rangovas – „Veikmės statyba“.

„SBA Urban“ nuotr.

A++ klasės biurų pastatas „Nemunaičiuose“ sieks WELL sertifikato, kuris pastatų projektavime ir eksploatavime sutelkia ypatingą dėmesį į žmogaus sveikatą bei gerovę, taip pat planuojamas ir BREEAM „In-Use“ tvarumo sertifikatas. Kaune tai bus pirmasis verslo centras, tiek dėmesio skiriantis darbuotojų gerovei ir sveikatai. Susidomėjimas nauju projektu didžiulis ir jau dabar vyksta derybos dėl daugiau kaip pusės pastato ploto nuomos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis  portretas
Šaunu, kad Kaunas grąžinasi ... Sėkmės visiems.

Cha

Cha portretas
Vien minusai butu kainos dideles,uz tokius pinigus nama koki su zeme kauno.raj ipirkt.salia autostrada.gera.kauno grudai garsus leidzia hes sprogus pasekmes ai ai

Senelis bišk architektas tikrasis

Senelis bišk architektas tikrasis portretas
Kampščiai dideli laikia siauroj gatvej, reikejo platint gatve neužstatyt erdvės
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių