„Taxify“ ir „Uber“ vairuotojai streikuoja ir reikalauja didesnio atlygio

  • Teksto dydis:

Pavėžėjimo platformų vairuotojai, reikalaudami didesnių kainų už jų suteikiamą paslaugą,  nuo ketvirtadienio ryto paskelbė streiką. Jo eiga organizatoriai sako esantys patenkinti, tačiau vienos iš platformų vadovas streiką vadina labiau virtualiu.

Nuo ketvirtadienio ankstaus ryto streiką paskelbę pavėžėjimo platformų „Uber“ ir „Taxify“ vairuotojai siekia didesnių kainų už jų teikiamą paslaugą. Socialinėje erdvėje jie ragino iki penktadienio ryto nedirbti, o dirbantiesiems pateikti netikrų kuo tolimesnių ir nepelningesnių užsakymų.

Toks pavėžėjimo įmonių vairuotojų streikas Lietuvoje vyksta pirmą kartą. Pasak vieno iš jo organizatorių – socialiniame tinkle „Facebook“ prisistatančiu Jonu Simanu – ketvirtadienį nedirbo apie 60-70 procentų pavienių vairuotojų.   

"Taxify" vadovas teigia, kad streikas aktyvesnis virtualioje erdvėje, o pagal stebimus duomenis lyginant su praėjusiu ketvirtadieniu pavežėjimo platformos vairuotojų praleistų valandų kelyje nesumažėjo, pačių kelionių padaugėjo.

Plačiau apie streiką – Ievos Žigaitės ir Loretos Mačiulienės reportaže.


Šiame straipsnyje: TaxifyUberstreikasatlyginimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Praeivis

Praeivis portretas
Uz ka kelti ikainius? Juk jie pavezejai ne taksi!!! As jei pavezu zmogu pakeliui is vis neimu nieko. Pagal tvarka jie turi ne uzsakymus graibyt o pavezti nebent jam pakeliui. Cia dabar jie skaitosi kaip pusiau legalus dusmanai iskreipe taksi paslaugu rinka.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių