Teismas: A. Muzikevičius teisėtai atleistas iš NMA vadovo pareigų

  • Teksto dydis:

Buvęs Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) vadovas Aleksandras Muzikevičius 2023 metų balandį iš pareigų buvo atleistas teisėtai, nusprendė Regionų administracinis teismas. Tai jau antra byla, kurią A. Muzikevičius pralaimėjo.

Teismas rugsėjo 19 dieną atmetė A. Muzikevičiaus skundą, kuriuo jis prašė panaikinti tuometinio žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko įsakymą atleisti jį dėl nepatenkinamų veiklos rezultatų, grąžinti jį į NMA direktoriaus postą bei priteisti neturtinę žalą.

Šis teismo sprendimas dar nėra galutinis – buvęs NMA vadovas pirmadienį BNS teigė, jog pasitaręs su teisininkais svarstys, ar teismo sprendimą skųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Pasak Regionų administracinio teismo, panaikinti ministro įsakymą nėra pagrindo.

„Teismas (...) A. Muzikevičiaus skundą atmetė nenustatęs ginčijamo žemės ūkio ministro įsakymo panaikinimo pagrindų“, – pirmadienį pranešė Regionų administracinis teismas, kurio sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

„Prašymą priteisti neturtinę žalą taip pat atmetė, nes nebuvo nustatytos būtinos civilinės atsakomybės sąlygos: neteisėti Žemės ūkio ministerijos veiksmai, neturtinės žalos faktas ir dydis, priežastinis ryšys“, – teigė teismas.

Buvęs NMA vadovas pirmadienį BNS teigė, jog pasitaręs su teisininkais svarstys, ar teismo sprendimą skųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

 

Byloje jis tikino, kad jam nebuvo sudaryta galimybė sužinoti, kodėl 2022 metų jo veikla buvo įvertinta neigiamai bei kodėl jis nebuvo išklausytas. Be to, pasak jo, K. Navickas buvo šališkas, lakoniškas, nenurodė konkrečių neigiamo vertinimo aplinkybių ir argumentų.

A. Muzikevičius taip pat teismui aiškino, jog įgyvendino visus jam 2022 metais iškeltus uždavinius, net ir tuos, kurie, pasak jo, metų viduryje buvo pasunkinti.

Neturtinės žalos jis prašė motyvuodamas tuo, jog dėl atleidimo ir psichologinio smurto buvo sumenkinta jo dalykinė reputacija, sutriko sveikata.

Nuo 2019 metų spalio NMA vadovavusį ir 2023 metais iki atleidimo tik keliolika dienų dirbusį A. Muzikevičių ministras K. Navickas atleido 2023 metų balandžio 26-ąją. Pasak ministerijos, jis atleistas Valstybės tarnautojo tarnybinės veiklos vertinimo komisijai įvertinus jo veiklą nepatenkinamai.

A. Muzikevičiui po kelių mėnesių pertraukos grįžus į darbą ministerija teigė, kad nuo sausio iki tol jis dirbo tik 12 dienų, o priežastys buvo tėvadieniai, atostogos ir įvairios kitos.

Pats A. Muzikevičius tuomet teigė, kad apie du su puse mėnesio jis nedirbo dėl sutrikusios sveikatos po metus trukusio mobingo.

A. Muzikevičius šių metų sausį galutinai pralaimėjo ginčą su Žemės ūkio ministerija dėl mobingo – jis kaltino K. Navicką psichologiniu smurtu, prašė atlyginti 20 tūkst. eurų neturtinę žalą.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas tuomet galutinai paskelbė, kad ministerijos ar ministro veiksmai buvo teisėti, todėl nepagrįstus A. Muzikevičiaus reikalavimus atmetė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių