Turto bankas ieško investuotojo „Dotnuvos eksperimentiniam ūkui“

Valstybės nekilnojamąjį turtą valdanti ir jo priežiūrą užtikrinanti valstybės įmonė Turto bankas skelbia UAB „Dotnuvos eksperimentinis ūkis“ 100 proc. akcijų paketo pardavimą. Pradinė pardavimo kaina – 2,397 mln. eurų. Tikimasi, kad valstybei priklausanti įmonė sudomins investuotojus iš žemės ūkio sektoriaus.

Kėdainių rajone įsikūrusi UAB „Dotnuvos eksperimentinis ūkis“ specializuojasi gyvulininkystės ir augalininkystės srityse, jos veikla paremta inovacijų ir mokslinių metodų diegimu žemės ūkyje.

„Žemės ūkio veiklos konkurencingumo didinimas diegiant inovacijas – perspektyvi kryptis. Tai patvirtina ir faktas, kad iš rinkos dalyvių sulaukiame užklausų dėl privatizuojamos įmonės. „Dotnuvos eksperimentinis ūkis“ turi sukaupęs ilgametę patirtį vystant didelės reprodukcijos kultūrinių augalų ir gyvulių rūšis, tad, manome, kad šios įmonės įsigijimas būtų strateginė investicija“, – sako Turto banko generalinis direktorius Mindaugas Sinkevičius.

Įmonė, kurios 100 proc. akcijų priklauso valstybei, į privatizuojamų objektų sąrašą buvo įtraukta 2018 m. birželio mėnesį Vyriausybės nutarimu, o jos privatizavimu rūpinasi Turto bankas.

UAB „Dotnuvos eksperimentinis ūkis“ įregistruota 2001 m., reorganizavus Lietuvos žemdirbystės instituto sėklininkystės ūkį. 2018 m. įmonė gavo 1,32 mln. eurų pajamų ir patyrė 75 tūkst. eurų nuostolio. Užpernai jos pajamos siekė 1,61 mln. eurų ir įmonė veikė pelningai – uždirbo 43 tūkst. eurų grynojo pelno. Bendrovėje dirba apie 40 darbuotojų.

Pirkėjai savo pasiūlymus gali pateikti rugpjūčio 12-20 dienomis Turto bankui. Aukcionas vyks rugpjūčio 21 d. Laimėtoju bus pripažintas tas aukciono dalyvis, kuris pasiūlys didžiausią kainą už akcijas. Pradinė įmonės kaina yra nustatoma gavus nepriklausomų turto vertintojų išvadas.

2018 m. Turto bankas surado investuotojus 3 valstybės valdomoms įmonėms – UAB „Aerogeodezijos institutas“ (99,82 proc. akcijų paketas parduotas už 650 tūkst. eurų), UAB „Kauno Petrašiūnų darbo rinkos mokymo centras“ (54,18 proc. akcijų paketas parduotas už 293 tūkst. eurų) bei AB „Informacinio verslo paslaugų įmonė“ (51,67 proc. akcijų paketas parduotas už 352 tūkst. eurų).

Turto bankas – valstybės įmonė, kurioje akcininko teises įgyvendina Finansų ministerija. Šiuo metu Turto bankas patikėjimo teise valdo apie 800 tūkst. kv. m ploto valstybei priklausančio nekilnojamojo turto. Be nekilnojamojo turto valdymo, Turto bankas atlieka tokias valstybės pavestas funkcijas kaip nenaudojamojo turto realizacija, valstybei priklausančių įmonių privatizavimas ir skolų išieškojimas.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių